Χορός

Τριήμερο Σύγχρονου Χορού από τη Βενεζουέλα

Με ένα πλούσιο θέαμα γεμάτο χρώματα και ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής αναμεμιγμένων με την πρωτοπορία της σύγχρονης σκηνής χορού, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Απριλίου

στο θέατρο Ελυζέ το Τριήμερο Σύγχρονου Χορού από την Βενεζουέλα.

Η διάσημη και βραβευμένη ομάδα «Proyecto Movimiento» θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, το έργο «Ο τελευταίος ρυθμός» (el último compás).

IMG_5043SMALL

Οι «Proyecto Movimiento» είναι μια ομάδα από διεθνώς αναγνωρισμένες χορεύτριες που προάγουν τον πολιτισμό και την εξέλιξη του σύγχρονου χορού της Βενεζουέλας, συμμετέχοντας σε εθνικές παραγωγές και διεθνή φεστιβάλ. Η καλλιτεχνική και κοινωνικό-πολιτιστική της δραστηριότητα εξελίχθηκε στο Καράκας, συμπεριλαμβάνοντας πολλές διεθνείς περιοδείες σε χώρες όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κούβα, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία, η Κροατία, η Τσεχία, η Τουρκία, η Λευκορωσία και η Ισπανία.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ελυζέ που βρίσκεται στην οδό Νυμφαίου 12, Δήμος Ζωγράφου, την Τετάρτη στις 20:00. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 20.00, η ομάδα Proyecto Movimiento θα παρευρεθεί στο Δήμο Νέας Ιωνίας συνεχίζοντας το πρόγραμμα παραστάσεων και προσφέροντας μας μερικά από τα καλύτερα δείγματα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της Βενεζουέλας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (Δεμιρδεσίου 121, Νεάπολη Νέας Ιωνίας, τηλ. 213-2000416, 210-6729169).

IMG_4995SMALL

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι Σύγχρονου Χορού, στο Dance Cultural Centre στην Αθήνα, από την ίδια τη διευθύντρια της ομάδας, Τρίνα Φρόμετα.

Τέλος, την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 20.00, το εξαιρετικό χορευτικό σχήμα από τη Βενεζουέλα θα κλείσει την περιοδεία του στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7, τηλ. 213-2004568, 213-2004601), όπου και θα πραγματοποιηθεί μια μαγευτική αποχαιρετιστήρια παράσταση της ομάδας Proyecto Movimiento

Η είσοδος είναι ελεύθερη.