Οι δημιουργοί γράφουν Χορός

“Το puzzle(D) ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι”

“Είμαστε η Μαρία Παπακωνσταντίνου και η Μαριάννα Καραβίδα”, αυτοσυστήνονται στο artplay.gr οι δυο νεαρές χορεύτριες και χορογράφοι, που αποτελούν την νικήτρια ομάδα του In Progress Feedback Festival 2018 του Κινητήρα, Int. P και παρουσιάζουν 13 και 14 Οκτωβρίου στον Κινητήρα το puzzle (D).

Γνωριστήκαμε στην ερασιτεχνική σχολή της Δήμητρας Σβήγκου στο Πόρτο Ράφτη, όπου ήρθαμε σε πρώτη επαφή με το χορό. Στην πορεία οι δρόμοι μας χωρίστηκαν για λίγο: η μια ξεκίνησε τις σπουδές της στην Εθνική Λυρική Σκηνή και η άλλη στην επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου. Μετά το πέρας των επαγγελματικών μας σπουδών, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και με αφορμή το In Progress Feedback Festival 2018 που διοργανώθηκε από τον Κινητήρα, δημιουργήσαμε το πρώτο μας work in progress με τίτλο “De Pueritia”, με το οποίο κατακτήσαμε την πρώτη θέση, ύστερα από ψηφοφορία του κοινού. Ακολούθησε το φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών “Τα 12 κουπέ” στην αμαξοστοιχία Το τρένο στο Ρουφ. Έτσι, αρχίσαμε να δημιουργούμε την ανοιχτή ομάδα Int P. Στη συνέχεια, προσκαλέσαμε τον Νικόλα Χατζηβασιλειάδη, απόφοιτο της Κρατικής Σχολής Χορού για τη δημιουργία και ερμηνεία της συμπαραγωγής με τον Κινητήρα με τίτλο puzzle(D), που θα παρουσιαστεί στις 13 και τις 14 Οκτωβρίου στον Κινητήρα.

Το puzzle(D) ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι. Σ’ αυτή την διαδρομή ασχοληθήκαμε με το πώς το τέλος δημιουργεί μια αρχή και πώς η αρχή είναι ένα τέλειο τέλος, καθώς και με το πώς η επανάληψη μοτίβων δημιουργεί χώρους μεταξύ των σωμάτων, είτε αυτά αλληλεπιδρούν είτε κινούνται αυτοβούλως στον χώρο. Στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας μας είναι η εξέλιξη του έργου puzzle(D) και η προώθησή του σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Χορογραφία-Ερμηνεία: Int.P (Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μαριάννα Καραβίδα, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης)
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Μυριαγκός

Πότε: 13-14/10/2018
Ώρα: Σάββατο 21.30, Κυριακή 21.00
Είσοδος: 10 €, 8 € (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+)
Κρατήσεις θέσεων: 210-9248328 ή στο [email protected]

Μάνια Ζούση