Χορός

“Scratch” στην εξερεύνηση των ορίων

Μία μορφή community dance με παράλληλη προβολή βίντεο στην οποία συμπράττουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές διαφορετικών εθνοτήτων, αποτελεί η χορευτική παράσταση «Scratch» που παρουσιάζεται 16 και 17 Δεκεμβρίου στο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, Διογένους 42 στο Χαλάνδρι σε σύνθεση της χορογράφου Βίκυς Βασιλοπούλου.

Τρεις χορευτές εξερευνούν τα όρια τους μέσα από επαναλαμβανόμενα κινησιολογικά μοτίβα,  παγιδευμένοι σε μια κατάσταση υπαρξιακού αυτοεγκλεισμού. Πρόκειται για μια πειραματική έρευνα που εξελίχθηκε εκκινώντας από προσωπικά βιώματα των χορευτών – performers οι οποίοι μέσω της δυναμικής της συμμετοχικής εμπειρίας προσπάθησαν με την καθοδήγηση της χορογράφου να αναδιοργανώσουν δομικά στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Η χορογραφία βασίστηκε στην ψυχική διεργασία των χορευτών σε πραγματικό χώρο και χρόνο – κατά τη διάρκεια των προβών, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη ενός πλαισίου μιας νέας συλλογικής πραγματικότητας μέσω της δημιουργικής αλληλεπίδρασης της κίνησης και των νέων μέσων.

Scratch_2

Συντελεστές:

Ιδέα & Χορογραφία: Βίκυ Βασιλοπούλου

Χορεύουν: Chris G, Χριστίνα Καϊάφα, Tapha Diaw

Σύγχρονη Μουσική: Στέλιος Γαννουλάκης

Camera: Αλίκη Σούμα

Φωτισμοί – Montage: Πάνος Λάμπης

scratch_1

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή 16/12, Σάββατο 17/12 στις 22:00

Διάρκεια: 50 λεπτά

Πληροφορίες-Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974924991

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

DanceVacuum – Centre of Performing Arts

Διογένους 42, Χαλάνδρι