Οι δημιουργοί γράφουν Χορός

Νάντια Παλαιολόγου : Χορεύοντας με τον Μαγκρίτ

«Το ‘four no reason’ αρχικά ξεκίνησε ως μια έρευνα πάνω στο έργο του Βέλγου ζωγράφου Rene Magritte», σημειώνει στο artplay.gr η χορογράφος Νάντια Παλαιολόγου με αφορμή την πρεμιέρα του νέου της έργου Δευτέρα 13 και Κυριακή 19 Μαΐου στις στο θέατρο Άλφα.Ιδέα. « Στη συνέχεια μελετώντας και τη ζωή του, πήραμε αρκετά στοιχεία που τα εντάξαμε στους αρχικούς αυτοσχεδιασμούς.

Έτσι άρχισαν να δημιουργούνται εικόνες στο παρόν που οδήγησαν σε μία σύνθεση καταστάσεων, όπου οι τέσσερις περφόρμερς αλληλοσχετίζονται ποικιλοτρόπως…. Κι όπως και στην καθημερινή μας ζωή,  βλέπουμε εικόνες σοβαρές, κωμικές, τραγικές…..

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Κατά την διάρκεια της δουλειά μας επέμενα κυρίως στο αφαιρετικό και μίνιμαλ στοιχείο(βασικό χαρακτηριστικό και του Μαγκρίτ),καθώς θεωρώ πως το να παραλείπεις ή να επαναλαμβάνεις κάτι  είναι ένας τρόπος να τονίσεις αυτό που θες να δείξεις. Με αυτή την βασική καθοδήγηση άρχισαν να συμβαίνουν πράγματα παράλληλα, όπου με ένα απροσδιόριστο τρόπο τελικά συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας εικόνες πιο ενδόμυχες και βαθιές.

Η αίσθηση του χρόνου είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο με το οποίο ασχολήθηκα. Είναι το μόνο που δεν θέλω να προβληματίζει τους ερμηνευτές μου. Ο χρόνος υπάρχει και τον αφήνουμε να γίνει ένα πλέγμα που αγκαλιάζει τις σκηνές μας ,μέσα  στο οποίο άλλοτε συνυπάρχουμε όλοι μαζί, άλλοτε το εσείς με το εγώ, άλλοτε το εσείς αλλά όχι το εγώ, έτσι οι ερμηνευτές γίνονται πολύμορφες φιγούρες, για να καταλήξει όλο αυτό σε ένα μόνο άνθρωπο ,ένας όμως δυνατός ,γεμάτος που φέρει μέσα του όλα αυτά που έχουν προηγηθεί.

Σε αυτή την αίσθηση βέβαια βοηθά πολύ το ηχητικό τοπίο του Βασίλη Κλεφτάκη που «ντύνει» αυτή την ατμόσφαιρα.

Νάντια Παλαιολόγου

 

Συντελεστές:

Σύλληψη/χορογραφία/σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου

Ερμηνεύουν:Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου, Χρήστος Τζιάτζιος

Sound Design:Βασίλης Κλεφτάκης

Trailer και φωτογραφίες παράστασης: Σοφοκλής Μπιμπής

 

Δευτέρα 13 Μαΐου στις 21:15

Κυριακή 19 Μαΐου στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, ατέλειες)

τηλ. Κρατήσεων 210 5238742, 6970282888

προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου