Χορός

Μέττε Ίνγκβαρτσεν: Ένας άλλος χορογραφικός κόσμος

mette

Ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα, άπιαστα υλικά –ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό– παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας με το έργο Evaporated Landscapes η Δανή Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Η χορογράφος, που παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανατρέπει την παγιωμένη εικόνα γύρω από τη χορογραφία και τη διευρύνει. Η χορογραφία δεν ανήκει πια στην οργάνωση των σωμάτων και των κινήσεών τους στο χώρο. Η Μέττε Ίνγκβαρτσεν ανασκευάζει τεχνητά το φυσικό τοπίο και δημιουργεί ένα ποιητικό, σχεδόν μεταφυσικό περιβάλλον υποβλητικής έντασης, ως μια σχέση ανάμεσα στις μετέωρες, αέναα εξανεμιζόμενες και ανασυγκροτούμενες, ρευστές εκφάνσεις της ύλης.

Mette Ingvartsen_Evaprated Landscapes1b Tσ Wolfgang Silveri

Τα εξατμιζόμενα τοπία –Evaporated Landscapes– άλλοτε θυμίζουν τη φύση όπως τη γνωρίζουμε και άλλοτε μοιάζουν με φουτουριστική επινόηση. Ακόμη, είναι ένα έργο στο οποίο η χορογραφία δεν συντελείται μόνο στο χώρο αλλά και στα σώματα των θεατών, εξαιτίας των αισθητηριακών και αντιληπτικών κραδασμών που βιώνουν σε όλη την παράσταση.

Τα Evaporated Landscapes είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων έργων με τα οποία η χορογράφος αγγίζει τα θέματα των ορίων ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό και διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα έμψυχα όντα και τον άψυχο, αλλά γεμάτο ενέργεια, κόσμο που τα περιβάλλει. Μια συμπαραγωγή της Mette Ingvartsen / Great Investment και μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ χορού, θεάτρων και θεσμών.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη της Μέττε Ίνγκβαρτσεν στο MIF13 (Manchester International Festival)

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

20 Ιουλίου 2014

12:00,19:00,20:30,22:00

Μέγαρο Χορού – Κεντρική Αίθουσα

Με την υποστήριξη των Φλαμανδικών Αρχών