Χορός

Η «Δεσποινίς Τζούλια» χορεύει φλαμένγκο

Μια παράσταση που άρεσε και συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει και πάλι, από σήμερα 1η Νοεμβρίου. Η «Δεσποινίς  Τζούλια» του Στρίντμπεργκ ανεβαίνει από την ομάδα χορού flamenco, Arroyo Nuevo, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα

 

που αναφέρει χαρακτηριστικά, «…αναζητώ την αιτία που κινεί τα σώματα πριν ακόμη αρθρωθεί ο λόγος. Ψάχνω το βαθύτερο λόγο, τον φυσικό, και τον χρησιμοποιώ ως υλικό, θέτοντας τον άλλο, τον επεξηγηματικό, σε κατάσταση σιωπής».

''MISS JULIA'' PHOTO_2

Το έργο πέρα από τα προφανή επίπεδα της πάλης των φύλων και των τάξεων, διεισδύει αριστοτεχνικά στο δίπολο «φόβος & εξουσία» και μέσα από αυτό φωτίζει πρισματικά όλες τις σχέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων. Η παράλυση που προκαλεί ο φόβος και τα περιθώρια χειραγώγησης που επιτρέπει, καθώς και η δυνατότητα ανατροπής της εξουσίας, ως προέκταση, σμιλεύουν νοηματικά το κείμενο ενισχύοντας τη διαχρονικότητα του. Γράφτηκε το 1888 και προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο για την προκλητικότητα των ιδεών του και την αμεσότητα της γραφής του. Αποτελεί σήμερα το εμβληματικό δράμα του Σουηδού συγγραφέα.

Ταυτότητα

Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου

Υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας

Μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη

Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας.

 

''MISS JULIA'' PHOTO_1

AR R O Y O   N U E V O

Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός

Τηλ: 210 34 69 575

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Σάββατο         21:00

Κυριακή         20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)

τηλ. κρατήσεων: 210 34 69 575