Φεστιβάλ Χορός

Οι …Αμαζόνες της Κατρίν Ντιβερρές αποκαλύπτονται. Φωτογραφίες

Τις πολλαπλές πτυχές της γυναικείας ταυτότητας αποπειράται να φωτίσει η Κατρίν Ντιβερρές στην παράσταση Πενθεσίλειες που παρουσιάζει σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου, για δεύτερη μέρα, το Φεστιβάλ Αθηνών.

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον μύθο των Αμαζόνων η αεικίνητη καλλιτεχνικά Κατρίν Ντιβερρές –που εδώ και τρεις δεκαετίες διαμορφώνει με το έργο της τοπίο του χορού στη Γαλλία– δεν αναζητά απλώς συνάφειες με τη θεατρική γραφή του Κλάιστ.

A7005

Στην παράσταση Πενθεσίλειες εννιά χορευτές και χορεύτριες επί σκηνής καταπιάνονται με το «παράδοξο» αίτημα της διαφορετικότητας, της υπέρβασης των στερεοτυπικών ρόλων, προκειμένου να προσεγγίσουν την ου-τοπία μιας συλλογικότητας πέρα από τα καθιερωμένα.

A7260

Με την φετινή της δημιουργία Πενθεσίλειες η Κατριν Ντιβερρές εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών. Οι φωτογραφίες είναι της Εύης Φυλακτού.

A7274

Συντελεστές

Χορογραφία Catherine Diverrès

Σκηνογραφία Laurent Peduzzi

Πρωτότυπη μουσική Jean-Luc Guionnet, Seijiro Murayama

Φωτισμοί Marie-Christine Soma

Κοστούμια Cidalia Da Costa

σε συνεργασία με τους Claude Gorophal, Anne Yarmola

Ερμηνεύουν Alessandro Bernardeschi, Francesca Mattavelli, Capucine Goust, Akiko Hasegawa, Pilar Andres Contreras, Thierry Micouin, Rafael Pardillo, Tamara Stuart-Ewing, Emilio Urbina

Παραγωγή Compagnie Catherine Diverrès – Αssociation d’Octobre

Συμπαραγωγή Théâtre Anne de Bretagne / Scène Conventionnée – Vannes, Théâtre Νational de Chaillot, Le Volcan / Scène Nationale du Havre

A7363

Πληροφορίες

Πειραιώς 260

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 85′

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)