Χορός

Φοιτητές ΚΣΟΤ: Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας

Σε κατάληψη του κτιρίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης επί της οδού Ομήρου 55-57 προχώρησε ο Σύλλογος των φοιτητών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά από προβλήματα που μαίνονται εδώ και καιρό, όπως  το ελλιπές πρόγραμμα σπουδών, οι προσλήψεις των καθηγητών και των μουσικών που εξακολουθούν να παραμένουν στον αέρα.

Οι φοιτητές σημειώνουν : «Ο τρόπος που ξεκίνησε, εδώ και έναν μήνα, να λειτουργεί ξανά η σχολή υποβαθμίζει τις σπουδές μας σε ερασιτεχνικού χαρακτήρα καθώς : Η τρέχουσα μορφή του προγράμματος τόσο σε αριθμό μαθημάτων όσο και σε διδακτικές ώρες δεν πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Τα μαθήματα χορού γίνονται χωρίς συνοδεία μουσικών. Οι κτηριακές  εγκαταστάσεις της σχολής είναι ανεπαρκείς (ελλιπής αριθμός αιθουσών).

Παύουμε να συμβιβαζόμαστε με την υποβάθμιση των σπουδών μας και να διατηρούμε την στάση αναμονής και αποδοχής που είχαμε ως τώρα.

Απαιτούμε την ανατροπή της κατάστασης αυτής, η οποία αμαυρώνει την εικόνα και το κύρος τόσο της σχολής όσο και των καλλιτεχνών που την απαρτίζουν.