Χορός

«Drops of Breath». Υποβρύχια παράσταση χορού για πρώτη φορά στον κόσμο !

Μια πολυσυλλεκτική ομάδα υποβρύχιων χορευτών, μεταξύ αυτών και χορευτές με αναπηρία, μάς μεταφέρουν σε έναν υδάτινο κόσμο, όπου η μαγική αίσθηση της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων

αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα, την κατανόηση του ίσου δικαιώματος στην αναπνοή, ως το ύψιστο μέσο διατήρησης και εξέλιξης της ζωής.

Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL/Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar/Ελλάδα), σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma/Κύπρος) και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες παρουσιάζουν μια υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

Sophie Bulbulyan - Αποστολία Παπαδαμάκη

Η παράσταση με τίτλο «Drops of Breath» και δυναμικό μήνυμα «είμαστε όλοι ίσοι κάτω από το νερό», αποτελεί την κύρια δράση-κορύφωση του καινοτόμου project «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean). Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλών δράσεων οι οποίες συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Το σύνολο του έργου επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020), της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Στις τρεις υποθαλάσσιες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ακρωτήριο Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε ένα υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο», δεκατέσσερις επαγγελματίες χορευτές, μεταξύ αυτών και τρείς χορευτές με αναπηρία από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποθαλάσσια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη. Μια καθηλωτική οπτική και ακουστική εμπειρία, ένα μοναδικό dance & visual θέαμα που το κοινό θα παρακολουθήσει με τρεις τρόπους: υποβρυχίως (με καταδυτική στολή σε βάθος 6 μέτρων), στην επιφάνεια της θάλασσας (με εξοπλισμό snorkeling) και τέλος, από την ακτή μέσω γιγαντο-οθόνης.

Drops of Breath - ομάδα (2)

Συντελεστές

Σύλληψη/Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη – Sophie Bulbulyan

Εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Τάσος Παπαπάνος

Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης

Υποβρύχια σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου

Υποβρύχια φιλμογραφία: Στέλιος Αποστολόπουλος

Διάρκεια υποθαλάσσιας χορογραφίας: 40’ (συνολική διάρκεια παράστασης: 1½ ώρα)

Χορευτές: Alexandre Bathily-Alvès, Thierry Maboang, Jules Bulbulyan, Souad Daoudi, Michée Quenum, Ειρήνη Κουρούβανη, Αντώνης Στρούζας, Τάσος Παπαπάνος, Ελένη Διαμαντή, Χριστίνα Πατσάλη, Δήμητρα Σβίγγου, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος.

Πληροφοριες

25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ακρωτήριο Σουνίου

Παραλία Ακρωτηρίου Σουνίου – Grecotel Cape Sounio

Ώρα έναρξης: 14.00

Προπώληση εισιτηρίων από 30 Ιουλίου 2015.