Χορός

Arc for Dance Festival στην Αθήνα

Στο Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι, 7, 8, 9 και 10 Μαΐου 20 χορογράφοι θα παρουσιάσουν 20 αντίστοιχα έργα τους διάρκειας 10′ έως 40′ στο πλαίσιο του Arc for Dance Festival.

Ο βασικός κορμός των παραστάσεων απαρτίζεται από τρία μέρη. Ένα μέρος είναι οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves, ένα δεύτερο είναι οι ανεξάρτητες χορογραφικές επιλογές με έργα από την Κύπρο και την Βραζιλία και το τρίτο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων, είναι αυτό που απαρτίζεται από τις Ελληνικές παρουσίες.

Φέτος δίνεται βήμα στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του νέου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τον τίτλο ‘Elvedon’, καθώς και 12 μικρής διάρκειας χορογραφίες που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Dan.c.ce Unitiva σε συνεργασία με την χορογράφο Πατρίσια Απέργη στο studio DAN.C.CE.
Το φεστιβάλ ARC for Dance διοργανώθηκε για 1η φορά το 2008 με πρόθεση να δώσει την ευκαιρία σε νέους αλλά και ώριμους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, φέρνοντας το Αθηναϊκό κοινό σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης.

 

Eduardo Fukushima em processo

Η ονομασία του φεστιβάλ ARC δόθηκε από την ανάγκη να γεφυρωθούν οι καλλιτεχνικές δράσεις στο χορό και να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης και συνύπαρξης με χορογραφίες μικρής κλίμακας (15′ έως 40′) που έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τελευταία 6 χρόνια ύπαρξης του Arc for dance Festival, έχει αναπτυχθεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ χορευτών, χορογράφων, κοινού και Ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών δικτύων, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ένα ευρείας κλίμακας κοινό. Tα δίκτυα αυτά είναι τα: ΙΕΤΜ (international network for contemporary performing arts) Spider Expand! Aerowaves (το μεγαλύτερο δίκτυο χορού στην Ευρώπη για νέους ανερχόμενους χορογράφους)

Πρόγραμμα του 7ου φεστιβάλ χορού Arc for Dance 2015

 

Πέμπτη 7 Μαΐου

‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα

‘Forstillinger’-Kasper Daugaard Poulsen / Δανία

‘How to overcome the great tiredness?’-Eduardo Fukushima / Βραζιλία

fotis

Παρασκευή 8 Μαΐου

‘Απόπειρες Χορογραφίας’ / Ελλάδα

‘I am and I am not’- Φώτης Νικολάου / Κύπρος

‘40.000 Centimetri Quadatri’ -Claudia Catarzi / Ιταλία

 

Σάββατο 9 Μαΐου

‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα

‘MAN-OEUVRES’- Χάρης Κούσιος / Κύπρος- Ελλάδα

‘Boys Who Like To Play With Dolls’- Tereza Ondrová, Peter Šavel – Τσεχία

Boys 3

Κυριακή 10 Μαΐου

‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα

‘Elvedon’- Χρήστος Παπαδόπουλος / Ελλάδα

‘Bruit de Couloir’- Clément Dazin / Γαλλία

Bruit de Couloir 4@Michel Nicolas
Info
Ημερομηνίες: 7,8,9, & 10 Μαΐου 2015
Τόπος: Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
‘Έναρξη παραστάσεων: 20:30
Τιμή εισιτηρίου : 13€
Διοργάνωση: DAN.C.CE Unitiva, Dan.c.ce & Sans Travail
Παραγωγή: DAN.C.CE Unitiva