Αρχαιολογία Εκδήλωση

Για να συνεχίσει να υπάρχει το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη

Μια μεγάλη γιορτή για την προβολή των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου Θήρας, οργανώνεται σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην παραλία της Βλυχάδας στη Σαντορίνη, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση του ανασκαφικού έργου

και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού.

akrotiri projectIMG_0271

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπό την αιγίδα του Δήμου του νησιού.

Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα διασημότερα αλλά και σημαντικότερα στον κόσμο αρχαιολογικά μνημεία, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το πάγωμα των πιστώσεων για τις ανασκαφές και την συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου αναγκάζοντας τα εργαστήρια να κλείσουν ύστερα από 47 χρόνια.

akrotiri projectIMG_0255

Το σωματείο Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, με πρόεδρό του τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

akrotiri projectIMG_0067

Η εκδήλωση της 18ης Οκτωβρίου έχει σαν στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, γι’ αυτό και όλα τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση ήταν πολύτιμη αφού τα εργαστήρια τέθηκαν σε λειτουργία ξανά για κάποιους μήνες.

19s4thira-thumb-large
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 16.00μμ-18.00μμ
– Παναγιώτης Αγγελίδης «Εργαστήριο Τοιχογραφίας»
– 1260⁰Ceramic Studio, «Εργαστήριο Κεραμικής»

• ΕΚΘΕΣΕΙΣ 16.00μμ – 22.00μμ
– Χρίστος Ντούμας «55 χρόνια στη Σαντορίνη»,
έκθεση φωτογραφίας
– Άλκης Βολιώτης «Ακρωτήρι»,
έκθεση φωτογραφίας
– Κλαίρη Παλυβού, «Διαχρονικοί νησιωτικοί πολιτισμοί: Η περίπτωση της Θηρασίας»

• ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
– 20.00-20.30 Live Music Session By Sæn Switters
– 20.30 ΟΜΙΛΙΑ Κου Χρίστου Ντούμα
– 21.00-ΚΛΕΙΣΙΜΟ Γιάννης Πανταζής, Θανάσης Κλεώπας,
«Οι Νότες των Αιώνων»

akrotiri projectIMG_0129

Στο χώρο θα λειτουργήσει το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, θα εκτεθούν προς πώληση έργα τέχνης, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά και θα υπάρχει μπουφές φαγητού και ποτού προς ενίσχυση του σκοπού.

akrotiri projectIMG_0211

Είσοδος ελεύθερη.