Θέατρο

Αχαρνής πριν την ψήφο

Καθώς αυτό το «σύντομο καλοκαίρι της Αναρχίας» φτάνει στο τέλος του ήρθε η ώρα να τα …μαζεύει και ο Δικαιόπολις, όχι όμως πριν ευχαριστήσει και τους τελευταίους φίλους και θαυμαστές της ιδιότυπης ελευθερίας του.


Μετά από μια σειρά 50 παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, τέσσερις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και δύο στο Ηρώδειο, οι Αχαρνής του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζονται για λίγες μόνο ημέρες σε θέατρα της Αττικής, αυτόν τον επίσης πολιτικό Σεπτέμβρη.

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Αχαρνής σε διδασκαλία Γιάννη Κακλέα μεταφέρουν για άλλη μια φορά το πάντα επίκαιρο και πολιτικά καυστικό πνεύμα του «παππού Αριστοφάνη» στους λόφους και τα άλση του τόπου που το γέννησε.

Παίζουν: Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος

Οι τελευταίοι σταθμοί στην Αττική είναι :

Τετάρτη 9/9 Νέα Σμύρνη Άλσος Νέας Σμύρνης
Πέμπτη 10/9 Νέα Σμύρνη Άλσος Νέας Σμύρνης
Παρασκευή 11/9 Βριλήσσια Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”
Σάββατο 12/9 Αιγάλεω Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”
Κυριακή 13/9 Νίκαια Κατράκειο
Δευτέρα 14/9 Γαλάτσι Άλσος Γαλατσίου
Πέμπτη 17/9 Βύρωνας Θέατρο Βράχων
Παρασκευή 18/9 Βυρώνας Θέατρο Βράχων

Β. Σ.