Μουσική

Live ο νέος δίσκος των Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

Την κυκλοφορία του πρώτου τους album παρουσιάζουν απόψε Τρίτη 24 Μαρτίου με μια μεγάλη γιορτή στο metamatic:taf, Νορμανού 5 στο Μοναστηράκι, η τραγουδίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη, μαζί με τους έξι δεξιοτέχνες μουσικούς

που αποτελούν τους Buzz Bastardz.

Πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές σε εφτά διαφορετικές γλώσσες, αποπνέουν μια Βalkan jazz αισθητική και αποτυπώνουν ένα μοναδικό πάθος και ένα πληθωρικό στίγμα .
Από την ιδιωματική ερμηνεία του Sodade της Cesaria Evora, στην αποθεωτική εκτέλεση του «Η Θυμιούλα η μαυρομάτα» και στην εκστασιακή ηλεκτρική εκδοχή του Αϊδίνικου Ζεϊμπέκικου «Έμαθα πως είσαι μάγκας» και με τις εκπλήξεις να συνεχίζονται με πρωτότυπα τραγούδια στα γαλλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά, καταλήγοντας στη ρομανί, με την βαθειά συναισθηματική εκτέλεση του ύμνου των ρομά, “gelem gelem”…

Aggeliki Toubanaki_Photography_Giorgos Vitsaropoulos _ 6
“Το ηχογράφημα αυτό είναι ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στις μνήμες, στις ιστορίες, στους ήχους που ψυχικά μας δόνησαν. Πολυσυλλεκτικό, βιωματικό και αυθεντικό… ” υποστηρίζει η Αγγελική Τουμπανάκη.

Όλα ξεκίνησαν το 2007 με την μουσική παράσταση “Colpo grosso” από την Αγγελική Τουμπανάκη σε διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής. Τον Οκτώβριο του 2010 προστέθηκαν jazz δομές και αρμονίες και το μουσικό σχήμα μετονομάστηκε σε “Toubanaki & the Buzz Bastardz”.
Αποτελείται από καταξιωμένους σολίστες της εγχώριας jazz σκηνής και της παραδοσιακής μουσικής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κοινός στόχος τους είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος.

“Toubanaki & the Buzz Bastardz:
Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρες, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
H Ηχοληψία και η Μίξη Ήχου έγινε στο Kyriazis Studios, από τον Τάσο Μπακασιέτα και το Mastering στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στο Sterling Sound Studio απο το Steve Fallone.

Σχεδιασμός & Πλαστελίνες: designpark
Φωτογράφιση: Bιτσαρόπουλος Γιώργος
Παραγωγή: Αγγελική Τουμπανάκη

Η έκδοση του φυσικού προϊόντος έγινε από την εταιρεία “Metronomos” και η Ψηφιακή έκδοση από τη “Hidden Track Records”

Μ. Ζ