Κινηματογράφος

Backstage από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη

Δώδεκα χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα», ο Τάσος Μπουλμέτης άρχισε μόλις τα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας του με τίτλο «Ο Νοτιάς» όπου υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία. Πρόκειται για μια νοσταλγική κωμωδία ενηλικίωσης

που αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητά του μέσα από τη φαντασία και την τέχνη.

Η ιστορία

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργο Βουρδαμή, Δημήτρη Ήμελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη και σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο, η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους αρχές του 2016 από τη Feelgood Entertainment σε συνεργασία με τη Rosebud 21.

Credits:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Παραγωγός: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ – Τάσος Μπουλμέτης

Σε συμπαραγωγή με: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσο Μπουλμέτη, ROSEBUD21

Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films

Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος – Γιώργος Κυριάκος

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Καραντάνης

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης

Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη

Ειδικά Εφέ: Magikon

Έρευνα – εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου

Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος

Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

 

M. Z