performance Φωτογραφία

Γυναίκες στο Cinemarian

Φωτογραφική έκθεση της Ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 με τίτλο: ΓΥΝΑΙΚΑ παρουσιάζεται έως την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Cinemarian
της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, στο Κουκάκι.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, εκτός από φωτογραφία, παρουσιάζονται έργα video art, γίνεται προβολή ταινιών, performance αλλά και συζήτηση, από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Η έκθεση αποτελείται από 33 φωτογραφίες, με 33 διαφορετικές γυναίκες που συμβολίζουν άπειρες άλλες γυναίκες κι άνδρες – τουλάχιστον στο βασικό πυρήνα τους: αυτό της ανθρωπιάς! Χαμόγελα, άγχη, φόβος, πάθος, ερωτισμός, αναζήτηση, χαρά, χορός, μητρότητα..

Εκθέτουν οι φωτογράφοι: Βαγγέλης Κρασούλης, Μαργαρίτα Στεφοπούλου, Πέτρος Παπαπέτρος, Στράτος Σκοτεινιάδης, Ανδρέας Κατσικούδης, Θεανώ Μανουδάκη, Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, Αθηνά Γκούμα, Χάρης Μπολονάσης

Στις 9:00 μ.μ. παρουσιάζεται η PERFORMANCE ‘For something you find, there ‘s something you cannot find’, από την δημιουργική ομάδα των Δόμνας Ζαφειροπούλου, Γεωργίας Κούρτη και Μαριλίζας Χρονέα.

Στο σύνορο μεταξύ προσδοκίας, προσμονής, δοκιμασίας και απόφασης, η γυναικεία φύση γίνεται έδαφος για την αγάπη, τη θλίψη, τη δημιουργία, τη γέννηση.
Μια συλλογική εργασία γυναικών που συναντήθηκαν θέλοντας να καταθέσουν κάτι από τον εαυτό τους. Τον περιπλανώμενο, που ταξιδεύει στο πριν, στο τώρα, στην επιθυμία, στους άλλους, στην ψυχή. Τον εαυτό που γίνεται ενιαίος και μοιράζεται στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Μεταξύ άλλων, ακούγονται αποσπάσματα κειμένων των:
Πέτια Ντουμπάροβα (Κείμενα ενός κοριτσιού, Μτφρ: Μαία Γκιόζα-Γκράχοβσκα, Εκδ: Χαραμάδα)
Μαρίνα Τσβετάγεβα (Γράμματα στον «Ελικώνα», Μτφρ: Δήμητρα Κονδυλάκη, Εκδ: Γαβριηλίδης)
και των Δ. Πικιώνη, Ν. Παπαγεωργίου, Τζ. Καΐμη.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου: προβολή ταινιών μικρού μήκους και video art (7-10μ.μ.) Συμμετέχουν με έργα τους: Κατερίνα Φανουράκη, Α.Κ. , Έλλη Ντούτση. Θα προβληθούν σπάνιες ταινίες μ.μ. (επιμέλεια ΣΥΝΑΨΙΣ).

Κυριακή 1 Μαρτίου: Παρουσίαση γυναικών φωτογράφων που επηρέασαν την τέχνη από τη Μαργαρίτα Στεφοπούλου (7:00 – 7:30 μ.μ.). Παρουσίαση της γνωστής φωτογράφου Μάρως Κουρή. Συζήτηση μαζί της για τη Φωτογραφία, τη Γυναίκα και το επάγγελμα του Φωτορεπόρτερ (7:30 μ.μ.).

Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσικούδης

Μ. Ζ