Βιβλίο Δρώμενο

«Το άγαλμα που κρύωνε» ζωντανεύει

«Το άγαλμα που κρύωνε» ένα από τα ωραιότερα βιβλία που ο έγραψε για τα παιδιά ο Χρήστος Μπουλώτης, βασισμένο στην ιστορία ενός μικρού αγάλματος που βρέθηκε το 1922, στο Γεροντικό της Νύσσας στη Μικρά Ασία

και μεταφέρθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας με την καταστροφή της Σμύρνης ζωντανεύει στο ίδιο Μουσείο την Κυριακή 19 Απριλίου στις 11 το πρωί από την Νίκη Κάπαρη.

Μια φημισμένη αρχαιολόγος και διευθύντρια του Μουσείου για χρόνια, η κ. Σέμνη Καρούζου το βάφτισε ”Μικρό Προσφυγάκι”. Από τότε που το προσφυγάκι, άφησε την πατρίδα του τη Μικρασία και στεγάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας κρύωνε ολοένα, γιατί νοσταλγούσε αθεράπευτα την πατρίδα του στην αντίπερα ακτή του Αιγαίου. Τα πράγματα θ’ αλλάξουν όμως όταν θα βρει δυο φίλους. Την καθαρίστρια του Μουσείου την κυρία Γαλάτεια και το γιο του νυχτοφύλακα το μικρό Λάμπη. Μέσα από ένα παράξενο όνειρο, θα φτερουγίσει στο Μουσείο ένα μεγάλο γαλάζιο πουλί που θα τους ταξιδέψει μια νύχτα με πανσέληνο στις χαμένες πατρίδες της Μικρασίας.
Την Νίκη Κάπαρη που θα αφηγηθεί το παραμύθι «Το άγαλμα που κρύωνε» θα πλαισιώνει ο Γιάννης Ψειμάδας με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.