Βιβλίο

Στην Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο

Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία 2014 με την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ να τιμάται για το σύνολο του έργου της και τον Δημήτρη Νόλλα να αποσπά το Βραβείο Μυθιστορήματος για «Το ταξίδι στην Ελλάδα» των εκδόσεων Ίκαρος.

Το βραβείο ποίησης απονεμήθηκε στον Πάνο Κυπαρίσση για «Τα τιμαλφή» από τις εκδόσεις Μελάνι και πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα εξ ημισείας στον Λευτέρη Καλοσπύρο για το έργο του «Η μοναδική οικογένεια», εκδόσεις Πόλις και στην Ελευθερία Κυρίτση για το έργο της με τίτλο «Χειρόγραφη Πόλη» από τις εκδόσεις Μανδραγόρας.
Το βραβείο διηγήματος – νουβέλας δόθηκε στον Κώστα Μαυρουδή για το έργο του με τίτλο «Η αθανασία των σκύλων», εκδόσεις Πόλις, το βραβείο δοκιμίου – κριτικής στην Βάσω Αλεξανδράκη για «Το παιχνίδι της επιθυμίας και της γραφής στο Μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης του Ν.Γ. Πεντζίκη», από τις εκδόσεις Αρμός και το βραβείο μαρτυρίας-βιογραφίας-χρονικού-ταξιδιωτικής λογοτεχνίας στον Γιώργο Β. Δερτιλή για το έργο του με τίτλο «Συνειρμοί, μαρτυρίες, μυθιστορίες» από τις εκδόσεις Πόλις.
Στον Αλέξανδρο Στεφανίδη και «Το Χάδι» από τις εκδόσεις Άγρα, απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο σε λογοτέχνη το βιβλίο του οποίου προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.