Βιβλίο

Στην Αθήνα ο Jonathan Franzen

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη 28 Απριλίου ο διακεκριμένος Αμερικανός συγγραφές Jonathan Franzen για μια συζήτηση ενώπιον κοινού με τον Αναστάση Βιστωνίτη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση της οδού Μασσαλίας στις 19.30.


Με τις επιστήμες να αποτελούν το βασικό του ενδιαφέρον το οποίο και διαχέεται στα βιβλία του, ο Franzen έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα, μεταφρασμένα στα ελληνικά, καθώς επίσης δοκίμια, άρθρα, μεταφράσεις και μια «προσωπική ιστορία». Το τελευταίο του βιβλίο «Purity», αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015.

Βραβευμένος με το κορυφαίο αμερικανικό βραβείο National Book Award μεταξύ πολλών άλλων, ο Franzen υπήρξε ο πρώτος συγγραφέας μετά από πολλά χρόνια που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, που τον περιγράφει ως «Μεγάλο Αμερικανό Συγγραφέα».
Τα βιβλία του, μεταξύ των οποίων «Η Εικοστή Έβδομη Πολιτεία», «Κραδασμοί», «Οι Διορθώσεις» και «Ελευθερία», βρίσκονται συχνά στην κορυφή των αναγνωστικών προτιμήσεων παγκοσμίως.
Τον Jonathan Franzen παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ψυχογιός, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College και τα βιβλιοπωλεία Public.