Βιβλίο

Στην Αθήνα για τα «Μαθήματα Πιάνου» ο Adam Zagajewski

Τον Adam Zagajewski [Άνταμ Ζαγκαγιέφσκι], τον σπουδαιότερο σύγχρονο ποιητή της Πολωνίας, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της ποιητικής του συλλογής

«Μαθήματα πιάνου», υποδέχεται το Megaron Plus, την Παρασκευή 22 Μαΐου (ώρα έναρξης 19:00).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο Κύκλος Ποιητών και την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα. Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Κύκλου Ποιητών θα απευθύνει ο ποιητής και εκδότης λογοτεχνικών περιοδικών Ντίνος Σιώτης. Τον βραβευμένο πολωνό ποιητή, δοκιμιογράφο και μεταφραστή θα προλογίσει και θα έχει συνομιλία μαζί του ο Δρ Βασίλης Μαραγκός, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μεταφραστής του Ζαγκαγιέφσκι στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει ανάγνωση ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή στα αγγλικά, πολωνικά και ελληνικά από τους Βασίλη Μαραγκό και Ντίνο Σιώτη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο ποιητής θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του Μαθήματα πιάνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Ο Άνταμ Ζαγκαγιέφσκ θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της πολωνικής ποίησης στις μέρες μας. Η ποίησή του, ελεύθερη και φωτεινή, ακροάται την τέχνη, τον έρωτα, τον βηματισμό της ιστορίας και τη βουή της αέναης ζωής. Ο ποιητής βιώνει και δοξάζει την καθημερινότητα αλλά και την αναζήτηση, ενώ διαλέγεται με την ευρωπαϊκή και ελληνική παράδοση και, απέναντι στην πεζότητα του κόσμου, προσφέρει με την ποίησή του παραμυθία και λάμψη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Info

Παρασκευή 22 Μαΐου, ώρα 19:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Στα αγγλικά και ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση

Για περισσότερες πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333