Βιβλίο

Ο Σερ Τέρι … δεν μένει πια εδώ

«Επιτέλους Σερ Τέρι, πρέπει να περπατήσουμε μαζί»! Με αυτό το αναγνωρίσιμου ύφους στους φανατικούς αναγνώστες του μήνυμα στο τουίτερ, με τον παιγνιώδη τρόπο που ο Τέρι Πράτσετ συνήθιζε να εμφανίζει τον θάνατο στα  μυθιστορήματά του, ανακοινώθηκε

η αποδημία του δημοφιλούς συγγραφέα βιβλίων φαντασίας και δημιουργού της διάσημης σειράς μυθιστορημάτων «Δισκόκοσμος», που πέθανε σε ηλικία 66 ετών πάσχοντας από πρώιμο αλτσχάιμερ, το οποίο αντιμετώπιζε με γενναιότητα, δηλώνοντας μάλιστα και οπαδός της ευθανασίας.

Δημοφιλής συγγραφέας του φανταστικού, ο Τέρι Πράτσετ, που γεννήθηκε στο Μπίκονσφιλντ της Αγγλίας το 1948 , άρχισε να γράφει ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε ηλικία 13 ετών και πολύ νωρίς θεωρήθηκε ιδιοφυΐα της χιουμοριστικής φανταστικής λογοτεχνίας.

Το 1971 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα και το 1983 το πρώτο βιβλίο της σειράς του Δισκόκοσμου, ενός φανταστικού κόσμου, ενός επίπεδου δίσκου, ο οποίος βρίσκεται πάνω στις πλάτες τεσσάρων τεράστιων ελεφάντων, που με τη σειρά τους στέκονται πάνω στην πλάτη μιας γιγαντιαίας χελώνας η οποία κινείται στο διάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για τη συμβολή του στην λογοτεχνία ο Τέρι Πράτσετ έλαβε το 2009 τον τίτλο του ιππότη.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο εκδοτικός του οίκος ανακοινώνοντας πως «ο κόσμος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά και πιο οξυδερκή μυαλά. Ο Δισκόκοσμος ήταν το όχημά του για να σατιρίσει αυτόν τον κόσμο”.