Βιβλίο

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο παρουσιάζει «Την εσχάτη των ποινών»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Ιβηροαµερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις – ΛΕΑ» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα το νέο µυθιστόρηµα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο

“Η εσχάτη των ποινών”, µε τη συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη και των Public.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευµα ο συγγραφέας επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και συνοµιλεί µε το δηµοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο στο Public Τσιµισκή.

Την Παρασκευή19 Ιουνίου στις8 το βράδυ ο συγγραφέας θα συνοµιλήσει µε τη δηµοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη και το µεταφραστή του βιβλίου Κώστα Αθανασίου στο Public Συντάγµατος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίµα, Περού, 1978. Ολόκληρη η χώρα, γεµάτη ελπίδα και µε κοµµένη την ανάσα, καρφωµένη µπροστά σε µια οθόνη, παρακολουθεί την εθνική της οµάδα στους αγώνες του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αργεντινής. Πίσω όµως από το πανηγύρι του ποδοσφαίρου, στους έρηµους δρόµους της πόλης, διαδραµατίζεται µια σκοτεινή ιστορία που αρχίζει όταν ένας άντρας, µε ένα παράξενο σακίδιο στα χέρια, καταδιώκεται και δολοφονείται σε µια φτωχογειτονιά της περουβιάνικης πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας Φέλιξ Τσακαλτάνα, γνωστός µας από το µυθιστόρηµα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο Κόκκινος Απρίλης, εµφανίζεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά πολύ πιο νέος, µόλις έχει διοριστεί για πρώτη φορά στο αρχειοφυλακείο του Δικαστικού Μεγάρου της Λίµα. Άθελά του, και χωρίς να το συνειδητοποιεί, ο Τσακαλτάνα µπλέκεται σιγά σιγά σε µια επικίνδυνη αναζήτηση που θα τον φέρει αντιµέτωπο µε µια από τις πιο άγριες και απάνθρωπες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αµερικής και των δικτατοριών που σηµάδεψαν αυτές τις χώρες τη δεκαετία του 1970.