Βιβλίο

Νέοι Έλληνες συγγραφείς βιβλίων τρόμου

Τρεις νέους Έλληνες συγγραφείς που καταπιάνονται με τον Τρόμο και είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλοι να μας εισάγουν σε ένα είδος λογοτεχνίας που σημειώνει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει στο artplay.gr η Ερατώ Κονδύλη.


«Οι πολυάριθμοι νέοι συγγραφείς, προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα γραφής σχεδόν λαθραία και στα κρυφά, φιλοξενούμενοι σε μικρούς εκδοτικούς», όπως λέει η Ερατώ.

πππρρρρρρ

Αβραάμ Κάουα

Ο νέος συγγραφέας, που συνεργάζεται με την Jemma Press, έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο μυθιστορήματα με πρωταγωνίστρια την ερευνήτρια του μεταφυσικού Πανδώρα Όρμοντ και τους συντρόφους της. Οι ιστορίες της Πανδώρας και οι μάχες της με πολλά και διάφορα τέρατα βγαλμένα από τους εφιάλτες, αλλά και τον ίδιο τον Θεό του Θανάτου και της Ζωής στην θρησκεία Βουντού, τον Βαρόνο Σαμεντί, καταφέρνουν να συναρπάσουν αλλά και να σοκάρουν τον αναγνώστη. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τον κρατάνε αιχμάλωτο, κάνοντάς τον να ζητάει περισσότερα.

avraam_kaoya

Ο Κάουα στο διάστημα που σταμάτησε να γράφει για την Πανδώρα, μας χάρισε μεταξύ άλλων τον αριστουργηματικό “Προσκεκλημένο”, την ιστορία του Τζόναθαν Χάρκερ ξαναειπωμένη, λίγες μέρες πριν αυτός συναντήσει τον Κόμη Δράκουλα. Ο Κάουα ασχολείται με την πρόζα αλλά και με τα comics, είναι ένας πολυτάλαντος και πολυγραφότατος καλλιτέχνης, από τον οποίο περιμένουμε πολλά, στον χώρο της λογοτεχνίας του Τρόμου και όχι μόνο.

Κωνσταντίνος Κέλλης

Ο Κωνσταντίνος Κέλλης είναι προφανώς, στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας. Με μόλις μία συλλογή διηγημάτων υπό τον τίτλο “Το φως μέσα μου” από τις εκδόσεις Momentum και το μυθιστόρημα “Νεκρή Γραμμή” από τον Κλειδάριθμο, έχει αποκτήσει πιστούς αναγνώστες και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Κωνσταντίνος-Κέλλης

Οι ιστορίες του, που “παίζουν” με πολλά είδη τρόμου και “συνομιλούν” με πολλούς κλασσικούς του είδους, καταφέρνουν και παραμένουν πρωτότυπες μαγεύοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Ο τρόμος της “Νεκρής Γραμμής”, του πρώτου του ανατριχιαστικά ακραίου μυθιστορήματος, γεννιέται τόσο από την οργή των νεκρών, όσο και τις σκοτεινές σκέψεις των ζωντανών. Η ιστορία του Σταμάτη Κόκκινου, πρωταγωνιστή της “Νεκρής Γραμμής” έχει τα πάντα. Είναι, στην βάση της, μια πολύ ρομαντική ιστορία, αλλά ο Κέλλης δεν φοβάται να μιλήσει για κάποια πτυχή της ανθρώπινης φύσης και για τις διαστροφές της.

kkkkkk2222222

Σταμάτης Λαδικός

Με την “Camera Obscura” από τις εκδόσεις Momentum στην φαρέτρα του ο Σταμάτης Λαδικός καταφέρνει να διεκδικεί επάξια μια υψηλή θέση ανάμεσα στους Έλληνες συγγραφείς τρόμου.

Ο Λαδικός εν αντιθέσει με τον Κέλλη και τον Κάουα, αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό τις ακραίες εικόνες και την βία, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί από την γραφή του την ικανότητά της να σοκάρει ή να εμφυσάει γνήσιο τρόμο.

ladikos

Στην συλλογή Camera Obscura, βρίσκουμε 12 ιστορίες που φλερτάρουν με τον τρόμο με τρόπο υπόγειο, με υπονοούμενα που παγώνουν το αίμα, με εικόνες που θα προτιμούσες να μην είχαν χαραχτεί στο μυαλό σου με τόσο ανεξίτηλο μελάνι. Στην μυθοπλασία του Λαδικού, οι νεκροί δεν γυρεύουν πάντα εκδίκηση, αλλά συντροφιά ή λίγη από την ζεστασιά των ζωντανών και ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει μόνο στα σκοτεινά στενά αλλά και στα μαγευτικά δάση, σε σημείο μάλιστα να μην κινδυνεύεις τόσο από το να σε αρπάξουν από την ασφάλειά του σπιτιού σου, όσο από το να μην καταφέρεις να αντισταθείς στην πρόσκληση.

Ερατώ Κονδύλη