Βιβλίο

“Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω!” …κι αέρας στα πανιά μας.

Μυκονιάτικα προϊόντα διατροφής θα παρουσιάζει σε μια σειρά εκδηλώσεων στο σαλόνι του Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ.Η αρχή θα γίνει

την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνεται στους Έλληνες κατοίκους των νησιών και σε κάθε λογής φθινοπωρινούς επισκέπτες και αποσκοπεί στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και την προτροπή ενασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στην προβολή της μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής, σύγχρονης και παραδοσιακής.

Στην πρώτη εκδήλωση θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό
ο Αθηναίος μάγειρας (trattoria Brigante) Κώστας Γαρυφάλλου
και ο συγγραφέας του βιβλίου Η κουζίνα του Balthazar 73 – 83, Βαγγέλης Πελέκης. Αυτή τη φορά, δυο καινούριες συνταγές έκπληξη, κεράσματα και δοκιμή των προϊόντων για τους ταξιδιώτες.

Εκδηλώσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μάγειρες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Στις εκδηλώσεις μπορούν να συμμετέχουν και ντόπιοι παραγωγοί.