Βιβλίο Εκδήλωση

«Με άρωμα κανέλας» στην Αθήνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου

«Από την κουζίνα και από τους τεντζερέδες μου αναβλύζουν πάντα μυρωδικά όπως η ξελογιάστρα κανέλα, το μαγευτικό μοσχοκάρυδο, που το χρησιμοποιούσαν και σαν φυλαχτό, το ανακουφιστικό μοσχοκάρφι,

ο βασιλικός αστεροειδής γλυκάνισος, το σαφράν, ο θεραπευτικός κουρκουμάς, η ευγενική ρίγανη, το πικάντικο κύμινο και η αριστοκράτισσα λεβάντα».

Με αυτά τα λόγια στον πρόλογο του βιβλίου της «Με άρωμα κανέλας» η Μαρία Εκμεκτσίογλου δίνει από την πρώτη στιγμή μια πλούσια εικόνα για τα αρώματα που αναδύονται στις σελίδες του, αλλά και για τα χρώματα και τις μνήμες που ξετυλίγονται από μέσα τους.

Η διάσημη σεφ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαΐου για να παρουσιάσει το βιβλίο της σε δύο εκδηλώσεις, στον ΙΑΝΟ και το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 63 επιλεγμένες συνταγές, που όπως αναφέρει η ίδια «έχουν μνήμες και αρώματα από το παρελθόν». Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε εννέα κατηγορίες και περιλαμβάνουν από μεζέδες, ορεκτικά, πιάτα με κρέας ή ψάρι, μέχρι γλυκά και παραδοσιακά λικέρ.

Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ είναι διανθισμένη με προσωπικές αναμνήσεις και σημειώσεις της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

info

21 Μαΐου, στις 18:00, Βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα)

Στο IANOS Café (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210 3217917) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου Με άρωμα κανέλας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μιμή Ντενίση, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Βίτσας, Κώστας Μπουρούσης, Κυριάκος Πεταλίδης, και ο παραγωγός Μιχάλης Δεναξάς.

22 Μαΐου, στις 19:00, Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία (25ης Μαρτίου 9, Νέα Σμύρνη)