Βιβλίο

Η Ναταλία Μελά, τα γλυπτά και οι Σπέτσες

«Μ΄ αρέσει η γλυπτική μου να είναι στο ύπαιθρο και να την μεταχειρίζονται οι άνθρωποι και σαν παιχνίδια ακόμα», υποστηρίζει η γνωστή εικαστικός Ναταλία Μελά, το έργο και τη ζωή της οποίας έχει την δυνατότητα να γνωρίσει ο αναγνώστης του λευκώματος

που κυκλοφόρησε από την Ωκεανίδα σε κείμενα και επιμέλεια Βασιλικής Αναγνώστου.  Τίτλος «Τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά στο νησί των Σπετσών».
Στις Σπέτσες η γνωστή καλλιτέχνις έχει αφήσει το δικό της καλλιτεχνικό αποτύπωμα με τη δημιουργία πλήθους γλυπτών που συνθέτουν για τους επισκέπτες έναν μοναδικό εικαστικό περίπατο σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. Πρόκειται για μια δυναμική γυναίκα που αγαπάει με πάθος τη ζωή και την τέχνη της. Αυτό το πάθος την ενεργοποιεί ώστε να εξακολουθεί να εργάζεται καθημερινά μέχρι και σήμερα. «Μια δύναμη της φύσης» την είχε χαρακτηρίσει η σημαντική ζωγράφος και φίλη της Νέλλη Ανδρικοπούλου.
Τα αγάλματά της βρίσκονται διάσπαρτα στις Σπέτσες, όπως αυτό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας μπροστά στο Ποσειδώνιο και του Κοσμά Μπαρμπάτση. Η Γοργόνα, οι Ταύροι και τα άλλα έργα της στην ήσυχη περιοχή του φάρου στο παλιό λιμάνι, προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα γόνιμο διάλογο τόσο με την τέχνη όσο και με τη φύση. Η έκδοση είναι δίγλωσση(ελληνικά και γαλλικά)