Βιβλίο

Οι μάστορες της μικρής φόρμας στο Φεστιβάλ της Αυλής

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μεταπολεμικής και σύγχρονης γενιάς των Ελλήνων πεζογράφων συγκεντρώνονται στην Καστοριά και διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους στον κήπο του αρχοντικού Πηχεών, το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 8.30μ.μ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Αυλής.

Θα φιλοξενηθούν ορισμένοι από τους πλέον καταξιωμένους διηγηματογράφους της χώρας με πλούσιο συγγραφικό έργο και αντίστοιχες εκδόσεις, σημαντικές βραβεύσεις, έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα στον κλάδο της δημοσιογραφίας, τη σύνδεση της λογοτεχνίας με τη μουσική και τον κινηματογράφο, αλλά και την έρευνα στο αντικείμενο της λογοτεχνίας.

Η βραδιά θα ανοίξει -τιμής ένεκεν- με την προβολή ενός βίντεο στο οποίο ο Ηλείος πεζογράφος Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος διαβάζει το παρθενικό του διήγημα «Οι φρακασάνες». Θα ακολουθήσει η ανάγνωση ενός διηγήματος του θεσσαλονικιού πεζογράφου Περικλή Σφυρίδη. Αμέσως μετά –κατά αλφαβητική σειρά- διηγήματά τους θα διαβάσουν οι συγγραφείς: Σωτήρης Φ. Δημητρίου, Γιάννης Καισαρίδης, Δημήτρης Γ. Κανελλόπουλος, Θωμάς Κοροβίνης, Ηλίας Κουτσούκος, Στάθης Κοψαχείλης, Γιάννης Παλαβός, Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Θωμάς Σ. Στεργιόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Νώντας Τσίγκας.

Η λογοτεχνική εκδήλωση αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του Καστοριανού συγγραφέα Ηλία Λ. Παπαμόσχου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αυλής της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Παιδείας – Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης, και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο κύκλο δράσεων για την τέχνη της λογοτεχνίας.

Μ. Ζ