Τηλεόραση

“Η διάσωση του πλανήτη είναι μια πρόκληση επικοινωνίας”

Διάσημος φυσιοδίφης και βετεράνος ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, δημιούργησε πρόσφατα έναν λογαριασμό στο Instagram για να βοηθήσει στη διάδοση του μηνύματος για τη σωτηρία του πλανήτη. «Ο πλανήτης αντιμετωπίζει προβλήματα, οι ήπειροι φλέγονται, οι παγετώνες λιώνουν, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν. Και ο κατάλογος είναι μακρύς» εξηγεί σε βίντεο που ανάρτησε. Η ανάρτησή του κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αποκτήσει περισσότερους από 200.000 ακολούθους. «Η διάσωση του πλανήτη μας είναι μια πρόκληση επικοινωνίας», δήλωσε ο Ατένμπορο, προσθέτοντας πως θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να μοιραστεί βίντεο ώστε να εξηγεί στον κόσμο «ποια είναι τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».
Αποκάλυψε ότι το ντεμπούτο του στο Instagram που κατέρριψε σε ταχύτερο χρόνο το ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον για το ένα εκατομμύριο ακολούθους, τον γέμισε ελπίδα ότι η νεότερη γενιά ασχολείται με τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
Και έκανε γνωστό ότι πέρασε μεγάλο μέρος του lockdown καθισμένος στον κήπο του και ακούγοντας τα πουλιά, διευκρινίζοντας πως πολλοί ήταν εκείνοι που συνειδητοποίησαν τι μεγάλη χαρά μπορεί να προέλθει από τη φύση και τον κόσμο της.
Μ. Ζ