Θέατρο

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Η Εταιρεία θεάτρου ΘΕΑΣΗ ολοκληρώνει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις της φαρσοκωμωδίας «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»,

που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο Αργώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.  Το έργο είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Georges Feydeau, ο οποίος το έγραψε σε συνεργασία με τον Maurice Desvallieres το 1894.

Στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο μεγαλοαστοί γείτονες και φίλοι, ο κύριος Περλέ και η Μαρσέλ, αν και παντρεμένοι και οι δύο, αποφασίζουν να «απατήσουν» τους συζύγους τους, έστω και για λίγο και καταφεύγουν στο κακόφημο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος». Δεν προλαβαίνουν όμως να ησυχάσουν ούτε για ένα λεπτό, αφού στο ξενοδοχείο καταφτάνουν ο Μπαγιατέ, σύζυγος της Μαρσέλ, αλλά και ο Ματίς, ένας παλιός φίλος του κυρίου Περλέ με τις τρεις -όχι και τόσο συμπαθητικές- κορούλες του. Θα προσπαθήσουν να κρυφτούν, όμως ένα σωρό ευτράπελα και γεγονότα θα στιγματίσουν την διαμονή τους εκεί….

Σε όποια κατεύθυνση κι αν στραφούν οι ήρωες σε όποιο δωμάτιο κι αν χωθούν, όποια σκάλα κι αν ανέβουν, βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δε θέλουν να συναντήσουν με τίποτα και που τους φράζουν κάθε διέξοδο. Ο Feydeau επιστρατεύοντας την αχαλίνωτη φαντασία και την παράλογη ματιά δημιουργεί έναν κόσμο εφιαλτικά αστείο που προκαλεί το «πρωτόγονο» γέλιο στο κοινό.

Αυτή η τρίπρακτη τρελή κωμωδία του Feydeau, καυστική σάτιρα και κριτική της αστικής τάξης, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη από έναν νεανικό θίασο δεκατριών ηθοποιών.

Συντελεστές

Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μπαλαγιάννης

Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ζαχαρούλα Θεοδοσίου, Παναγιώτης Καρμάτης

Σκίτσα: Θανάσης Πετρόπουλος

Γραφιστικά: Αργύρης Μιχαήλ

Παίζουν: Παναγιώτης Καρμάτης, Ζαχαρούλα Θεοδοσίου (Μαρία Θωμά/διπλή διανομή), Φένια Ζαχαρίου, Θανάσης Μπριάνας, Νίκος Σταματόπουλος, Ειρήνη Χατζηνίκου, Χρήστος Σκορδάς, Κωνσταντίνος Συνετός, Μανόλης Στάης, Μαριάνθη Κολιάκη, Ευστρατία Λυρατζοπούλου, Έλενα Αθανασοπούλου και Ευθύμης Μπαλαγιάννης.