Θέατρο

Video από το “Τέφρα και Σκιά”

Video από το “Τέφρα και Σκιά”

Πρεμιέρα στο Θέατρο Ροές κάνει στις 26 Οκτωβρίου το θεατρικό έργο του Πίντερ “Τέφρα και Σκιά” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λούλη και την Εύη Σαουλίδου.

Στο μέσον ενός τόπου, δύο ηθοποιοί-αφηγητές κατοικούν μια φαινομενικά ασφαλή, αλλά και αυστηρή συνθήκη ενώ σταδιακά εγκλωβίζονται μέσα σε μνήμες από οδυνηρά γεγονότα. Ο τόπος γίνεται αναπόδραστος και οι δυο φωνές είναι υποχρεωμένες να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει τη δραματουργία του Πίντερ μέσα απο τη διερεύνηση της διαστολής και της συστολής του χρόνου, μέσω της επιλεκτικής κίνησης και της απόλυτης ακινησίας, μέσω της μουσικότητας του κειμένου και παρεμβάλλοντας, σ’ αυτή τη θεατρική «διφωνία», φωνές από τον πόνο της ανθρωπότητας.Το έργο του Χάρολντ Πίντερ Τέφρα και Σκιά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά θα παρουσιάσει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ροές το Rēs Ratio Network, ένα δίκτυο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2014, ώστε να ελκύσει δημιουργούς με κοινή αφετηρία την έρευνα στην παραγωγή έργων παραστασιακής τέχνης και σκηνικής γραφής. Το έργο αποτελεί μια κρυπτογραφημένη παραβολή για τη συναίνεση στη βία, για την υπακοή και την ατομική ευθύνη.

Συντελεστές
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά-κοστούμια: Ιώαννα Τσάμη
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Ηχητική δραματουργία: Ανρί Κεργκομάρ
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου
Ερμηνευτές: Χρήστος Λούλης , Εύη Σαουλίδου