Θέατρο

Τσέχοφ για πάντα στην Πειραιώς

θνητοτητα 3

Ένα ψηφιδωτό των προσώπων και των θεματικών του Τσέχοφ συνθέτει ο Γιάννης Μόσχος στις «Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας» που θα παιχτούν στην Πειραιώς 260 από 18 έως 20 Ιουλίου.

Σκηνοθετώντας για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών ο Γιάννης Μόσχος προτείνει μια σύνθεση βασισμένη κυρίως σε διηγήματα, αλλά και σε αποσπάσματα από θεατρικά έργα του Τσέχοφ. Ένα σύμπαν ανθρώπινων ζωών τόσο διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων μεταξύ τους. Παραλλαγές του ίδιου θέματος: της κωμικοτραγικής προσπάθειάς μας να ανακαλύψουμε πώς να ζήσουμε, πώς να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας, να βρούμε το «νόημα».

Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει από την εποχή του Τσέχοφ, όμως πραγματικά τίποτα δεν έχει αλλάξει για την ανθρώπινη κατάσταση. Κι αυτή η τρομακτική οξυδέρκεια του Τσέχοφ, η λεπτομερής παρατήρηση του ανθρώπου μέσα από ένα λεπτό χιούμορ ζωής, ζητά ξανά και ξανά την ανάγνωση του έργου του στο δικό μας σήμερα.

Τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί διαφορετικών γενιών αφηγούνται και ερμηνεύουν τις μικρές αυτές ιστορίες ζωής: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου.

θνητοτητα 1

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση διηγημάτων: Γιώργος Δεπάστας*

Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος

Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Video art: Μάνος Αρβανιτάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Πετλή

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου

Πληροφορίες:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Πειραιώς 260, Κτίριο Ε

 

 info

18, 19 & 20 Ιουλίου 2014, 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 20 €, Φοιτητικό 15 €, Ανέργων 5 €, ΑμεΑ 5 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

80 λεπτά