Θέατρο Παιδί

Το τρέιλερ για «Το Παιδί και τα Μάγια»

Ένα θέαμα όχι απλώς για παιδιά, αλλά γύρω από τα παιδιά, και τη μαγική δύναμη τους να μπορούν να ξαναγνωρίσουν και να αλλάξουν τον κόσμο, είναι η παράσταση «Το Παιδί και τα Μάγια» που ανεβαίνει κάθε Κυριακή στο Θέατρο Πόρτα

από την ομάδα Default Company.

Mια παράσταση εμπνευσμένη από την όπερα του Maurice Ravel και της Colette “L’ enfant et les sortileges”. Ένα εικαστικό θέαμα με κίνηση και ζωντανή μουσική που αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα το όνειρο ενός αγοριού που γκρεμίζει τον κόσμο που του επιβάλλεται και τον ξαναστήνει από την αρχή. Πρόκειται για ένα ταξίδι ονείρου, για μία διαδοχή εικόνων και ιδεών, μέσα από τις οποίες το παιδί ξανασυναντάει τον κόσμο των μικρών πραγμάτων, τα οποία έχει προηγουμένως κακομεταχειριστεί.

to paidi kai ta magia - alexis efstathopoulos_01

Στο παραμύθι αυτό, μέσα από ένα παιχνίδι κανόνων και παραβάσεων, απαγορεύσεων και αντιδράσεων, απαιτήσεων και προσδοκιών, το παιδί πειραματίζεται με τη ζωή, κάνει λάθη, αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και έρχεται αντιμέτωπο με τις επιλογές του. Στην πορεία αυτής της διαδρομής, κάπου μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, το παιδί θα συναντήσει έναν κόσμο όπου αντικείμενα, άνθρωποι και ζωόμορφα πλάσματα συνομιλούν, το έμψυχο συνυπάρχει με το άψυχο, μεγέθη και κλίμακες ανατρέπονται, χαρακτήρες εξαφανίζονται ως «δια μαγείας», σκιές και αντικατοπτρισμοί διασταυρώνονται.
Ο έντονα χειροποίητος χαρακτήρας της παράστασης, η αφήγηση του παραμυθιού που προκύπτει μέσα από όσο γίνεται πιο ομιλητικές εικόνες, η κίνηση, η μετακίνηση, η πρωτότυπη ζωντανή μουσική που βρίσκεται σε συνομιλία με την κλασική μουσική και συνολικότερα, η αισθητηριακή πρόσληψη του βασικού μύθου, εμπνέουν τα παιδιά να σκέφτονται δημιουργικά και αισιόδοξα.
«Το παιδί και τα μάγια» είναι ένα παραμύθι που μιλάει για την ελευθερία στο να φανταζόμαστε.

 

to paidi kai ta magia - alexis efstathopoulos_11

Ταυτότητα

Ιδέα-Κείμενο-Δραματουργία–Default Company σε συνεργασία με τον Τάσο Κουκουτά
Σκηνοθεσία Καλλιρρόη Παπαδοπούλου, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη
Χορογραφία Default Company σε συνεργασία με τους χορευτές
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική Αντώνης Γεώργου, Αντώνης Καββαδίας
Παραγωγή Default Company
Βοηθοί ενδυματολόγου Μυρτώ Κοσμοπούλου, Ειρήνη Κάμαρη
Οργάνωση παραγωγής Ζωή Μουσχή
Φωτογραφίες Αλέξης Ευσταθόπουλος

Ερμηνεύουν Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλεξία Μπεζίκη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ξένια Θεμελή, Νατάσα Σαραντοπούλου, Σταύρος Σβήγκος