Θέατρο

«Το ψυγείο» του Copi στον Νέο Κόσμο

Μια παρανοϊκή κωμωδία για το ρατσισμό, την ομοφοβία, τη μοναξιά και το θάνατο, «Το Ψυγείο», του αντισυμβατικού και ακραίου Copi, ανεβαίνει 15 Απριλίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τους Μένια Αναγνωστοπούλου, Λοΐζο Καμπούρη και Σταύρο Μπαφέτη.


Ο Κοπί (Copi), ψευδώνυμο του Raul Damonte Botana, γεννήθηκε στο Buenos Aires το 1939 και πέθανε το 1987 στο Παρίσι, όπου διέμεινε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στα ισπανικά “copi” σημαίνει “νιφάδα χιονιού”. Γίνεται διάσημος ως δημιουργός κόμικς, ενώ με το θέατρο καταπιάνεται αρχικά ως ηθοποιός και στη συνέχεια ως θεατρικός συγγραφέας.
Αφήνει πίσω του γύρω στα 15 θεατρικά κείμενα, νουβέλες και μυθιστορήματα, μεγάλο αριθμό κόμικς και ποιήματα. Τα θεατρικά του έργα ανεβαίνουν στο Παρίσι από διάσημους σκηνοθέτες και ερμηνεύονται από σημαντικούς ηθοποιούς ενώ έχουν μεταφραστεί και παιχτεί σε πολλές χώρες.
“Το Ψυγείο” ανέβηκε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 1983 στο Θέατρο Fontaine στο Παρίσι στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, με το συγγραφέα να υποδύεται όλους τους ρόλους και να υπογράφει και την σκηνοθεσία.

 

TO +ρ+ξ+Υ+Χ+β+θ_+ιO+δY+ιTYXO

Ταυτότητα

Τίτλος Έργου: Το ψυγείο (Le Frigo)
Συγγραφέας: Κοπί (Copi)
Μετάφραση: Γιάννης Στεφάνου
Σκηνοθεσία: Λοΐζος Καμπούρης
Κοστούμια: Μάρθα Δημάκη, Σίσσυ Σουβατζόγλου
Πρωτότυπη μουσική: Σόνια Μπαξεβάνη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρυσή Αραμπατζή (Aka Lab Architects)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θοδωρής Τριφύλλης

Παίζουν : Μένια Αναγνωστοπούλου, Λοΐζος Καμπούρης, Σταύρος Μπαφέτης

Η παράσταση θα παίζεται από τις 15/04/2015 μέχρι και τις 31/05/2015 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15μ.μ. και Κυριακή στις 19:00μ.μ. στο Θέατρο Του Νέου Κόσμου, στο Δώμα.

Διεύθυνση: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα
(Απέναντι από το κτήριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρρόης)

Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ»

Τηλέφωνο: 210 9212900

Μ. Ζ