Θέατρο

Το Όνειρο της Κοιμωμένης

Το Όνειρο της Κοιμωμένης, μια συρραφή νεοελληνικών αιμοσταγών παραμυθιών, σταχυολογημένων από τις συλλογές του Γεώργιου Α. Μέγα και διασκευασμένων κατάλληλα για το θέατρο, ανεβαίνει 27 και 28 Ιουνίου στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, σε σκηνοθεσία Θάλειας Γρίβα

με τις Ηρώ Κισσανδράκη, Γιώτα Τσιότσκα και στην πρωτότυπη μουσική σύνθεση τον Βύρωνα Κατρίτση.

Τέσσερα διαφορετικά λαϊκά παραμύθια, ενωμένα κάτω από τις μορφές και τη φόρμα της ελληνικής παράδοσης, ζωντανεύουν επί σκηνής, σε μια παράσταση που χρησιμοποιεί θέατρο σκιών, μάσκες, εναλλαγές ρόλων, αφήνοντας το παραμύθι να μας ταξιδέψει σε κόσμους που παιδιά γίνονται αστέρια και σύζυγοι αναγκάζουν τις συζύγους να φάνε ανθρώπινες καρδιές.

photo1
Τα παραμύθια του πολιτισμού μας είναι κάποιες φορές σκληρά, κανιβαλιστικά και αλληλοβώρα, γεμάτα ένταση και φυγή. Από αυτά διαλέξαμε τους γονείς που θέλουν να φάνε τα παιδιά τους (Αυγερινός και Πούλια), τον πατέρα που θέλει να παντρευτεί την κόρη του (Κουλοχέρα), τον κανίβαλο σύζυγο (Τρίματος) και την κόρη με τη γρουσούζικη τύχη (ο Καημός) και τα παρουσιάζουμε με σεβασμό, αλλά και φρέσκια ματιά, συνταιριάζοντας την λαϊκή παράδοση με πρωτότυπες μουσικές και υποκριτικές φόρμες.

photo2

Χώρος Τέχνης 14η Μέρα
Καλλιρόης 10, Αθήνα
210 9210077

Ώρα έναρξης: 21:15
Εισιτήριο: 10 ευρώ ενιαίο