Θέατρο Μιούζικαλ Μουσική

Το μιούζικαλ πάει … 104

«Αυτό είναι Swing!» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει η ομάδα Όπερας και Μιούζικαλ The Right Bullets (πρώην τμήμα όπερας και μιούζικαλ της Εταιρίας Μουσικού Θεάτρου και Σύγχρονου Χορού Bitchy D)

κάθε Κυριακή στο Θέατρο 104 στο Γκάζι.

Πρόκειται για ένα κωμικό swing musical υπό τον τίτλο σε κείμενο της σκηνοθέτιδας, χορογράφου και μεσόφωνου των The Right Bullets, Feli Moschos, μουσική του Μιχάλη Κραουνάκη και στίχους των Μαριτίνας Εφεντάκη και Feli Moschos.

Καταξιωμένοι και ανερχόμενενοι καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, όπως η Πέννυ Μπαλτατζή (Penny & The Swinging Cats), ο Χαράλαμπος Γωγιός και ο Γιάννης Φίλιας (ομάδα Όπερες των Ζητιάνων), ο Πάνος Φραγκιαδάκης και ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης (Χατζηφραγκέτα) και ο Αποστόλης Αρμάγος, παραχώρησαν κομμάτια τους για την παράσταση, ενώ η χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop συμβάλλει δημιουργικά στις χορογραφίες. Επίσης, με την αφορμή των 70 χρόνων από τον θάνατο του Αττίκ, διασκευάζονται για την παράσταση τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Οι δημιουργοί του έργου εμπνεύστηκαν από την καθημερινότητά τους, από το πώς οι νέοι προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης και, κατ’ επέκταση, από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις στις μέρες μας. Η ιστορία μας είναι απλή: Η Χρυσούλα και ο Μήτσος είναι ένα νέο κι ερωτευμένο ζευγάρι, μέλη μιας swing μπάντας που μόλις ετοιμάζεται να παίξει ζωντανά σε ένα αθηναϊκό στέκι. Η σχέση τους είναι κλονισμένη από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τη διασώσουν. Όλα ανατρέπονται όταν, ένα βράδυ, στο μαγαζί που παίζουν, εμφανίζεται ένας άγνωστος άντρας διεκδικώντας μια παράξενη θέση στη ζωή τους.

4

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Feli Moschos

Πρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης Κραουνάκης

Στίχοι: Μαριτίνα Εφετνάκη & Feli Moschos

Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη

Χορογραφίες: Lindy Hop & Charleston: Feli Moschos & ομάδα Athens Lindy Hop

Παραγωγή: Θεμιστοκλής Μάντζος

2

Διανομή

Μήτσος: Θοδωρής Τσουανάτος

Χρυσούλα: Feli Moschos

Τζένη: Μαριάννα Σχίζα

Πένυ: Δάφνη Καφετζή

Άγνωστος: Άκης Σιδέρης

Σερβιτόρος Α’: Αλέξανδρος Παλαμήδης

Πελάτισσα – Συνοδός Αγνώστου: Μαριάντζελα Σαλίχου / Ανν-Βενέτ Χριστοδούλου

Σερβιτόροι/ρες Β’: Ελεωνόρα, Κατσού, Σταύρος Μπούτσικας, Ζέτα Ξαφάκη, Θεόδωρος Σουρμελής

Πιάνο: Μιχάλης Κραουνάκης

Κόντρα Μπάσο: Νίκος Χατζητσάκος

Ντραμς: Αργύρης Κυριακός

3

Info

Αυτό είναι Swing!

Θέατρο 104

(Ευμολπιδών 41, Γκάζι – Αθήνα)

Είσοδος: € 12 κανονικό, € 9 φοιτητικό/ανέργων

Πρεμιέρα 21.12.2014

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 18.00

από 21 Δεκεμβρίου 2014 έως 8 Φεβρουαρίου 2015