Θέατρο

“Το Μέλλον είναι στα Αυγά” από την ομάδα Κρακ

Το έργο του Ιονέσκο «Το Μέλλον είναι στα Αυγά», ανεβαίνει 18 Απριλίου από την Ομάδα Κρακ σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Πρόκειται για μια σύνθεση τριών μονόπρακτων του Ιονέσκο, που παρακολουθούν την προετοιμασία

την εξέλιξη και την κατάληξη της κοινωνικής διαπαιδαγώγησης ενός ατίθασου νεαρού, του Ιάκωβου,  ο οποίος πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνία των μεγάλων, ξεκινώντας από το να αποδεχτεί να τρώει πατάτες με μπέικον. Μετά, βεβαίως, πρέπει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Μια αποτυχημένη μικροαστική οικογένεια, με την κραυγαλέα επίδειξη της ανοησίας της και τη βοήθεια μιας άλλης μικροαστικής οικογένειας, προσπαθεί να καταστρέψει τα όνειρα και τις ελπίδες του ονειροπόλου γιου της. Όμως η πανίσχυρη παγίδα της ύπαρξης ματαιώνει τα σχέδια τους. Η βλακώδης επιμονή τους για τεκνοποίηση, εκθέτει ακόμη περισσότερο την ανθρώπινη βλακεία, που καταλήγει να αποδεχτεί ότι “το μέλλον είναι στα αυγά”. Ο “παράλογος” Ιονέσκο αποκαλύπτει τον μικροαστικό παραλογισμό και τη γελοιότητα της κοινωνικής «κανονικότητας».
Η εκκωφαντική και γκροτέσκα σάτιρα των μικροαστών που επιχειρεί μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει στόχο να καταδείξει την ευθύνη των μεσαίων στρωμάτων στην παραγωγή των πολιτικών τεράτων, που οδήγησαν στην παγκόσμια καταστροφή. Έτσι μέσα από την υπερβολή του θεάτρου φανερώνονται οι αιτίες των κρίσεων που περνάμε και ζούμε.

Στη παράσταση περιλαμβάνονται τα μονόπρακτα:
Νεαρή κόρη της παντρειάς, (μετάφραση Σουζάνας Χούλια)
Ιάκωβος ή η Υποταγή, (μετάφραση Κώστα Σταματίου)
Το μέλλον είναι στα αυγά, (μετάφραση Σουζάνας Χούλια)

Συντελεστές:
Σύνδεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική επιμέλεια: Κέλλυ Σαρατσοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Τζένη Κόλλια, Ηρώ Κωστή, Φώτης Μακρής, Γιάννα Μαλακατέ, Ευθύμης Ξυπολιτάς, Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Αλέξανδρος Σωτηρίου.

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Σάββατο 6.30μμ και 9.30μμ
Κυριακή 8.30μμ
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος : 12 Ευρώ
Λαϊκή Σαββάτου – Φοιτητικό : 10 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 90′

Θέατρο “Τζένη Καρέζη”
Ακαδημίας 3, Αθήνα