Θέατρο

Το «MALL» από την CASUALI

Το έργο «Mall» της θεατρολόγου Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ που παρουσιάζει η ομάδα CASUALI, επιστρέφει στην Ανοιχτή Σκηνή του Άνετον της Θεσσαλονίκης,  22, 23 και 24 Απριλίου.

 

Πρόκειται για ένα νέο κείμενο, που γράφτηκε σήμερα και αναφέρεται στο σήμερα.

MMMMMMMM4444444

Ένας πόλεμος μόλις τελείωσε. Οι νικητές βρίσκονται προστατευμένοι μέσα σε τεράστια εμπορικά κέντρα. Ο μηχανισμός κινείται με σχέδιο και ασφάλεια. Οχτώ πρόσωπα προσπαθούν να επιβιώσουν χαμογελώντας μέσα σε ένα πλαίσιο εξουσίας όπου τίποτα δεν αμφισβητείται. Ώσπου κάποια στιγμή ένα ερωτηματικό εισβάλλει στο mall και οι ισορροπίες διαταράσσονται. Ποιος είναι αυτός που σπέρνει την αμφιβολία; Ποιος υπενθυμίζει την ύπαρξη των «έξω»; Ποιος είναι αυτός, τελικά, που πρέπει να αποκλειστεί; Μια αλληγορία της σύγχρονης εποχής για τον καταναλωτισμό, τον αποκλεισμό και την αυταπάτη της ασφάλειας.

MMMMMMM3333

Η ομάδα CASUALI ξεκίνησε τη δράση της το 2012. Αυτή είναι η τρίτη παραγωγή και γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία «Push your art company».

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Παπαμιχαήλ Στεφανία
Κείμενο: Παπαδημητρίου Στέλλα
Σκηνικά- κοστούμια: Μοσχοπούλου Ελίζα
Μουσική: Μπουρνάς Άγγελος
Σχεδιασμός φώτων: Αλουτζανίδου Δήμητρα
Επιμέλεια βίντεο: Καραδουλαμά Παρασκευή

MMMMMMMM66666

Παίζουν: Βουρλιώτης Κώστας, Ευσταθίου Αθηνά, Ηλιάδης Χάρης, Κασιούμη Αλεξάνδρα, Μαυροφρύδου Κατερίνα, Ντασιώτη Δήμητρα, Συναπίδου Κατερίνα, Τάντου Μαριάννα.
Ακούγεται η φωνή της Νατάσσας Δαλιάκα.

MMMMMMM2222222

Σχεδιασμός αφίσας- φωτογραφίες: Χρηστινίδης Γιώργος

Θέατρο Άνετον,  Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη