Θέατρο

Το come back της Μadame Delmonse

Μια παράσταση που έχει συζητηθεί και προκαλέσει θερμές κριτικές από το 2010 που πρωτοανέβηκε σε σκηνοθεσία Τσεζάρις Γκραουζίνις, το «Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν», με την εξαιρετική Μάρω Παπαδοπούλου , επιστρέφει από 1ης Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Πρόκειται για έναν κωμικό μονόλογο βασισμένο σε μοτίβα από το «La Nouvelle Justine» καθώς και σε αποσπάσματα από τα πιο γνωστά κείμενα του Μαρκήσιου Ντε Σάντ. Στo «La Nouvelle Justine» ο Ντε Σαντ παρακολουθεί τη ζωή της Ζυστίν, μιας δωδεκάχρονης άπορης και κατατρεγμένης παρθένας, μέχρι την ηλικία των είκοσι έξι ετών.

Στην αναζήτησή της για εργασία και καταφύγιο, η Ζυστίν πέφτει συνεχώς στα χέρια διεστραμμένων και αγυρτών, απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα αξιώματα, οι οποίοι προσπαθούν να την διαφθείρουν. Μεταξύ αυτών και η έκφυλη, ακραία Μαντάμ Ντελμόνζ η οποία προσκαλεί τη Ζυστίν να την ακολουθήσει στο δικό της φιλοσοφικό και ηθικό δρόμο ζωής και επιβίωσης.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2010 στο Θέατρο των Εξαρχείων και το 2011 στον Φούρνο της οδού Μαυρομιχάλη. Επίσης συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγων «Monobaltija» στο Kάουνας της Λιθουανίας όπου έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο. Τελευταία φιλοξενήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το Νοέμβριο του 2013.

Το κοστούμι της παράστασης είναι της Vilma Galeckaite- Dabkiene