Θέατρο

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» στην Κηφισιά

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε

ο Δήμος Αβδελιώδης- μετά την πρώτη ιστορική πλέον παράστασή του με το έργο «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού». Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη χρονιά παραστάσεων το 2013 σε όλη την Ελλάδα, και αργότερα στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», και το 2014 στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, η παρασταση συνεχίζεται και φέτος για Τρίτη χρονιά.

Το έργο αυτό του Βιζυηνού, έχει τη δομή ενός αρχαίου δράματος , εμπλουτισμένου με τα πρώιμα ψυχαναλυτικά στοιχεία που αφομοίωσε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γοτίγγη της Γερμανίας και ενσωμάτωσε δημιουργικά στο έργο του, xωρίς να χάνει καθόλου τον γειωμένο λαικό χαρακτήρα του .Γυιός και Μητέρα του έργου, έχουν όλα τα στοιχεία των τραγικών ηρώων που εμπλέκονται σε ένα τραγικό συμβάν από τη Μοίρα. Το μόνο που μπορούν να πράξουν οι ίδιοι συνειδητά είναι να κατανοήσουν βαθειά ο ένας τον άλλο ,για να επέλθει στο τέλος η συγχώρηση, σαν λύση και σαν κάθαρση.

Ο Δ. Αβδελιώδης προτείνει με τις παραστάσεις του έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, που στηρίζεται στη διαύγεια και τη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς στοιχεία πειραματισμού. Έτσι η παρακολούθηση της παράστασης γίνεται μια βιωματική, απολαυστική εμπειρία για όλους τους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας.

Συντελεστές
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικός χώρος–-διδασκαλία ερμηνείας: Δήμος Αβδελιώδης
Παραγωγή: anagnorisis Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

Πληροφορίες
Ώρα Προσέλευσης : 20:00 μμ
Ώρα έναρξης: 20:30 μμ
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν.Κηφισιά
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις :
210 6251732