Θέατρο

«Αχ» για το «Θε- Αθήναι»

H bijoux de kant συμμετέχει στο φεστιβάλ «Θε- Αθήναι» που διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, παρουσιάζοντας το «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη

στον εξώστη του πρώην βιομηχανικού κτηρίου, στις 26, 27 και 28 Ιουνίου με δωρεάν είσοδο.

Η παράσταση βασίζεται στο σπουδαίο αθηναϊκό ηθογράφημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου «Η Κερένια Κούκλα». Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και δραματικό κείμενο, με φόντο την αθηναϊκή πραγματικότητα των αρχών του 20ού αιώνα. Ο τρελός έρωτας του Νίκου, της Λιόλιας και της Βεργινίας επιστρέφει. Τα σώματα που αγαπήθηκαν, τα μαραμένα αίματα και οι παντοτινοί όρκοι συναντιούνται ξανά στο σκληρό φως του νέου αιώνα. Ένα ακατάπαυστο αχ! για την ομορφιά που χάθηκε και ξαναβρέθηκε, για το πολύ της ζωής και το ελάχιστο του θανάτου. Στο αχ! το σκοτάδι είναι προσωρινό και το φως ακόμα προσωρινότερο. Ο Θεός γελάει, αλλά ούτε ο ίδιος δεν ξέρει για πόσο ακόμα. Φως και σκοτάδι αναβοσβήνουν. Ένα βαθύ αχ! και τα νερά ανεβαίνουν εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν.

DSC_0991 (2)

Συντελεστές

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη

Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας

Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Σκηνική εγκατάσταση: Αντρέας Κασάπης

Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος

Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες: PHOTOHARRIE

Video trailer: Γιώργος Αποστολόπουλος

Artwork: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζουν:

Λένα Δροσάκη (Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015)

Δημήτρης Μοθωναίος (Υποψήφιος για το Βραβείο Δημήτρης Χορν 2014)

Κατερίνα Μισιχρόνη

Μαίρη Συνατσάκη

Δύο ταινίες για την Αθήνα

Παραλλήλως στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης με τίτλο Θε – Αθήναι, το διάστημα 26-30 Ιουνίου, οργανώνονται και δυο σχολιασμένες προβολές ταινιών, δυο διαφορετικές ματιές στην πόλη της Αθήνας.

Στις 29 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία της Σούλας Δρακοπούλου για το πώς είδε ο ελληνικός κινηματογράφος την αλλαγή της Αθήνας, με συναφή σχολιασμό, οπωσδήποτε από τη σκηνοθέτη και

Στις 30 Ιουνίου η ταινία για τα μνημεία της Αθήνας, παραγωγής της ΑΤΕ, 1978 για την προώθηση του τουρισμού στην Αθήνα, επίσης σχολιασμένη.

Πληροφορίες

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για την κράτηση θέσεων στη θεατρική παράσταση και στις προβολές, επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3418011 (9:00-17:00).