Θέατρο

“Της θάλασσας η θυγατέρα” μες τον χειμώνα

Πολύπειρη και αυθεντική αφηγήτρια παραμυθιών, πολύ πριν οι σύγχρονοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ανακαλύψουν τους επαγγελματίες storytellers, η Αγνή Στρουμπούλη έλεγε παραμύθια.

Παραμύθια της προφορικής Παράδοσης που αναζητούσε σε όλη την χώρα, κάμπους, βουνά, νησιά και χωριά, τα οποία διέσωσε αφηγούμενη τόσο σε παραστάσεις που διοργάνωνε, όσο και μέσα από την πετυχημένη εκπομπή της στο ιστορικό δεύτερο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Αυτό συνεχίζει να κάνει πάντα. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τα …παραμύθια τραβά! Μόλις έστειλε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα για τα παραμύθια που θα αφηγηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο “Πολυμήχανο” της Πλατείας Ανεξαρτησίας στην Αργυρούπολη. Γράφει η Αγνή:

” Γίνεται να βρούμε πάλι την αφή του κύκλου;
Εκείνο το σημείο της Συνάντησης όπου η καθημερινή μέριμνα συρρικνώνεται κι ο χρόνος διαστέλλεται, καθώς μεταμορφώνεται από Κρόνος που τρώει τα παιδιά του σε παμπάλαιο πρόγονο που ξεφουρνίζει ιστορίες…
Είπαμε να το δοκιμάσουμε πάλι, να βρεθούμε μαζί και ν’ ακούσομε παραμύθια της προφορικής Παράδοσης, που μας έρχονται απ’ τα πολύ πολύ παλιά με τη φρεσκάδα του νεογέννητου.
Να τ’ αφήσομε να μας μυήσουν στ’ αληθινά ζητήματα της ζωής, καθώς φέρουν τη σοφία των παππούδων μας ψιλοκοσκινισμένη από την πείρα και το αίσθημα όλων αυτών που τ’ άκουσαν και μετά τα διηγήθηκαν σε άλλους, κι εκείνοι σε άλλους…”

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, η Αγνή Στρουμπούλη θα ξετυλίξει το κουβάρι της Αφήγησης που θα μας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και στη Σερβία και τη Μικρά Ασία…

Την Αφήγηση πλουμίζει μουσικά ο Σταύρος Παργινός, που συνθέτει και παίζει βιολοντσέλο και μαντολίνο.

Διάρκεια: 1 ώρα
Ώρα: 9.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ
Τόπος: ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ, Ολυμπίας και Φλέμιγκ, Πλατεία Ανεξαρτησίας, Αργυρούπολη. Τηλ.: 2155517311