Θέατρο

Τι αλλάζει στη “Στοά”

Διαφορετικός θα είναι ο φετινός χειμώνας στο Θέατρο Στοά, αφού για πρώτη φορά δεν θα συμμετέχουν στον θίασο του ιστορικού θεάτρου

η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου, τουλάχιστον ως ηθοποιοί.

Μια καινούργια πορεία αρχίζει καθώς παραδίνεται στους νεώτερους συνεργάτες η σκυτάλη για να συνεχίσουν ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια με συνεχή παρουσία, τολμηρή πρόταση και ανάδειξη του νεοελληνικού έργου. Στόχος είναι να συνεχιστεί η πορεία, για ένα ιστορικό θέατρο που απαριθμεί τουλάχιστον 120 πρεμιέρες έργων όλων των θεατρικών ειδών.

Προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνεται ο χειμώνας της Στοάς, δίνοντας έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού θα λειτουργήσουν πιο συστηματικά πλέον τα εργαστήρια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι ενήλικες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη Θεατρική Τέχνη.

Επιθυμία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, είναι να διατηρηθεί ο χώρος σαν ένας πνευματικός πυρήνας της περιοχής και να συνεχίσει η Στοά να είναι ένα φυτώριο καλλιτεχνών, κάθε ειδικότητας, με τα χαρακτηριστικά του ιστορικού θεάτρου. Στο φετινό ρεπερτόριο έχει προγραμματιστεί το ανέβασμα του έργου των Κεχαίδη – Χαβιαρά, “Με δύναμη από την Κηφισιά”, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου όπου τους τέσσερις ρόλους θα ερμηνεύσουν η Ευδοκία Σουβατζή, η Εύα Καμινάρη, η Χριστίνα Πλατανιώτη και η Ελευθερία Στεργίδου.

Ακόμη προγραμματίζεται ένας κύκλος παραστάσεων με τον μονόλογο του Γιάννη Τσίρου “Διαλέξεις αθλιότητας”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, καθώς και οι καθιερωμένες βραδιές νέων ποιητών.

Μ. Ζ