Θέατρο

Θίασος αρίστων στον “Ιούλιο Καίσαρα” του Γκραουζίνις

Με φόντο το ηθικό κενό, αλλά και την «κουλτούρα του φόβου» που ενδημούν στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο του 21ου αιώνα, προσεγγίζει ο Λιθουανός σκηνοθέτης Τσεζάρις Γκραουζίνις

την σαιξπηρική τραγωδία “Ιούλιος Καίσαρας” που ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 23 και 24 Ιουλίου, και στον χώρο Η της Πειραιώς 260.

Η Ρώμη είναι σε αναβρασμό. Το «αβγό του φιδιού» επωάζεται και εκκολάπτεται στη Σύγκλητο. Αλλεπάλληλες συνωμοσίες, δολοφονίες, βία και διαπλοκή. Και στο παρασκήνιο ένας λαός που έχει μετασχηματιστεί σε όχλο, χειραγωγούμενος από δημαγωγούς πολιτικούς. Μέσα από τον σαρκασμό των πολιτικών μεθοδεύσεων ο Γκραουζίνις αναστοχάζεται πάνω στα ζητήματα εξουσίας, αλλά και επίλυσης των συγκρούσεων που τέθηκαν από τον μεγάλο ελισαβετιανό δραματουργό.

Η παράσταση, ανεβαίνει ως ένα σύγχρονο σαρκαστικό πολιτικό θρίλερ από έναν θίασο αρίστων όπως οι : Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Γιώργος Γάλλος, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Δημήτρης Ήμελλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μάρω Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής, Γιάννης Στάνκογλου, Συμεών Τσακίρης.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργική επεξεργασία: Τσέζαρις Γκραουζίνις – Μάρω Παπαδοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Martynas Bialobžeskis
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη

*η φωτογραφία εξωφύλλου τραβήχτηκε από τις ηθοποιούς της παράστασης Αφροδίτη Αντωνάκη και Μάρω Παπαδοπούλου.