Θέατρο

Θεατρικό εργαστήρι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Υλικό από τις Βάκχες του Ευριπίδη και τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, καθώς και στοιχεία από σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές τραγωδίες, αποτελούν τη βάση του θεατρικού εργαστηρίου που διοργανώνει έως τις 5 Μαΐου

το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου στον τρίτο όροφο του Booze Cooperativa. Την ευθύνη του εγχειρήματος έχει ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης.

Αφετηρία και ερέθισμα της δραματοποίησης αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός που αφορά στην τελευταία παράσταση αρχαίου δράματος κατά την αρχαιότητα με ένα απόσπασμα από τις Βάκχες μπροστά στην αυλή των Πάρθων, οι οποίοι το 53 π.Χ. είχαν μόλις συντρίψει τους Ρωμαίους. Στη διάρκεια της παράστασης αυτής, ο ηθοποιός Ιάσων ο Τραλλιανός πήρε από τα χέρια ενός Πάρθου το κομμένο κεφάλι του Ρωμαίου στρατηγού Κράσου και καρφώνοντάς το στον θύρσο έπαιξε την σκηνή της τρελής Αγαύης στο φινάλε του έργου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου νέοι ηθοποιοί, ερευνητές και άλλοι θεατρικοί συντελεστές θα κληθούν να σκεφτούν και να προτείνουν ιδέες και σκηνικές εκδοχές, που θα καταλήξουν σε ανοιχτή πρόβα.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα επαναληφθούν στις 14, 21, 28 Απριλίου και 5 Μαΐου με ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος. Υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο ομότιμος καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί για δηλώσεις συμμετοχής με τον Κώστα Μητράκα στο τηλέφωνο 6997003415 και στο mail [email protected]