Θέατρο Παιδί

“ΘΕΑ.ΜΑ”: Μια οικογενειακή υπόθεση που καινοτομεί”

Οι ιδιοκτήτες της νέας εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ» κ.κ. Τέλης και Αλέξης Γισγάκης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, στο «La Place Mignonne» αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο όραμα και τους σκοπούς του νέου εγχειρήματος. Η «ΘΕΑ.ΜΑ.», διαθέτοντας τρείς θεατρικές σκηνές το «Αριστοτέλειο» και τις  δύο του «Αθήναιον», μεταξύ άλλων, έχει στόχο να δώσει βήμα και να αναδείξει καλλιτέχνες και δημιουργούς σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, να συνεργαστεί με οργανισμούς, καλλιτεχνικές ομάδες και δημιουργούς, να παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και θεαμάτων προς το κοινό ενώ ταυτόχρονα, κάνει άνοιγμα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, με δικές της παραγωγές, συμπαραγωγές και συνεργασίες, με στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, αλλά και την κοινωνική προσφορά συνεχίζοντας την πολιτική των οικογενειακών εισιτηρίων .

«Στον πολιτισμό δεν χωράει ανταγωνισμός. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι, προκειμένου να αυξηθεί το κοινό που επιλέγει στην έξοδό του να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση. Αυτό θα έχει θετική επίδραση, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, μιας κοινωνίας πολιτισμού, στην οποία όλοι επιθυμούμε να ζούμε. Η «ΘΕΑ.ΜΑ.» είναι μια εταιρεία που θα καινοτομεί» τόνισε ο κ. Τέλης Γισγάκης.

Ο κ. Αλέξης Γισγάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο περσινό τολμηρό εγχείρημα, που αφορούσε στη δημιουργία Βρεφικής Σκηνής, για παιδιά από 6 μηνών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. « Η τεράστια επιτυχία της παράστασης «Τι και το κατιτί» μας δικαίωσε και γι αυτό συνεχίζουμε και φέτος».

Pinokio Gisgakis Adamis

 

Για τη συνεργασία του με την εταιρεία «ΘΕΑ.ΜΑ» μίλησε ο σκηνοθέτης των δυο παιδικών παραγωγών κ. Δημήτρης Αδάμης, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις στήριξη από επιχειρηματίες που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, όταν πρόκειται για παιδικό θέατρο. Μια οικογενειακή επιχείρηση που την νιώθει και σαν δική του οικογένεια, που αγκαλιάζει το όραμά του. «Η ΘΕΑ.ΜΑ. έχει πολύ γερές βάσεις και κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες παιδικές παραγωγές που ανεβαίνουν στην σκηνή του Αριστοτέλειον, καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής», που λειτουργεί επιτυχώς για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Στη δημιουργική δουλειά που γίνεται στην παράσταση «Το Σκλαβί», αναφέρθηκε η ηθοποιός Έφη Σισμανίδου, που κρατά τον ρόλο της «όμορφης του κόσμου», ενώ ο Νίκος Τσολερίδης, που ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση ανέφερε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες πλούσιες παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας σταθερό εργασιακό περιβάλλον, για έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο στους πολυάριθμους συντελεστές της». «Είμαι ενθουσιασμένος  και εύχομαι να  έχουμε μια όμορφη και γεμάτη, καλλιτεχνικά, χρονιά» δήλωσε ο Πινόκιο– Μιχάλης Δαρνάκης

«Ένας «Πινόκιο» όμως,  προσαρμοσμένος στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, όπου το παιδί παροτρύνεται, όχι μόνο να αποκτήσει ευρεία μάθηση, αλλά και καλοσύνη, που πηγάζει από την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της  ενσυναίσθησης.» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες συνέντευξης τύπου : Μαρια Μαυρίδου

14361260_675710962586400_2426560753431250494_o

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ «ΘΕΑ.ΜΑ» 2016 – 2017

  • «Πινόκιο», του Κάρλο Κολόντι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016,στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).

14379631_675711035919726_8815064605427132001_o

  • «Το Σκλαβί», της Ξένιας Καλογεροπούλου,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016,στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).
  • «StandUpComedySpecial», με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον κορυφαίο Άγγλο κωμικό AlistairBarrie, στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον
  • «Ω Θεέ μου», της ΑνάτΓκοβ, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κατερίνα Διδασκάλου και Μίλτο Τσιάντο, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα. Πρεμιέρα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
  • «Μικρό- μικρό στο μεγάλο- μεγάλο κόσμο», σε σκηνοθεσία Δόμνας Ζαφειροπούλου. Πρεμιέρα, τον Νοέμβριο του 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.
  • Για 3η χρονιά, κάθε Σάββατο λειτουργεί το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Έναρξη μαθημάτων, 8 Οκτωβρίου 2016.