Θέατρο

«Θάλαμος αρ. 6» η Β’ Σκηνή του Κεφαλληνίας

Ένα από τα τολμηρότερα, σκληρότερα και πιο επαναστατικά κείμενα της εποχής του, ο «Θάλαμος αρ. 6» του Τσέχωφ, επιστρέφει στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας από τις 22 Οκτωβρίου.

Ο Θάλαμος αρ. 6, , στην εξαίρετη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου και σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή και θίγει μια θεματολογία πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 19ου αιώνα – και όχι μόνο. Με αφετηρία τα προσωπικά βιώματα του «γιατρού» Τσέχωφ και εργαλείο την πάντα διεισδυτική ματιά του, η νουβέλα ανατέμνει μια πραγματικότητα ζοφερή που λίγο απέχει από αυτήν των ψυχιατρείων του 20ου αιώνα.
Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό και πάντα με το τσεχωφικό χιούμορ, την πορεία της ζωής του γιατρού Ράγκιν από τη γεμάτη προσδοκίες και όνειρα ιατρική του αποστολή, ως την ηθική -και εντέλει φυσική- του εξόντωση, που περνά μέσα από την προσωπική παραίτηση. Με καταλύτη τη συνάντησή του με έναν έγκλειστο ψυχιατρικό ασθενή και την πυροδότηση της ξεχασμένης ανάγκης για ανθρώπινη επικοινωνία έξω από κοινωνικές συμβάσεις, ο γιατρός Ράγκιν καθίσταται θύμα της πανίσχυρης κοινωνικής δομής που δεν συγχωρεί τη διαφορετικότητα.

Ένα ακραία τραγικό σκίτσο που εναλλάσσεται με αιφνίδιο μαύρο χιούμορ, αναδεικνύει με πολυεπίπεδο τρόπο οξύτατα σύγχρονα θέματα. Ένα έργο βαθιά πολιτικό, γεμάτο κατανόηση για την ανθρώπινη αδυναμία και παράλληλα κριτικό απέναντι στους ισοπεδωτικούς μηχανισμούς κάθε σαθρού κοινωνικού συστήματος.

…“Αν δε φοβάστε μήπως βγάλετε φουσκάλες απ’ τις τσουκνίδες, ελάτε να προχωρήσουμε απ’ το στενό μονοπάτι που βγάζει στην πτέρυγα και να δούμε τι γίνεται μέσα.”…

2.Thalamos_ar_6_photo_Elina_Giounanli
Μετάφραση Άρης Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου
Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία Έλσα Ανδριανού
Σκηνικά -Κοστούμια Αλεξάνδρα Σιάφκου – Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Μουσική Λάμπρος Πηγούνης
Κίνηση Pauline Huguet
Παίζουν
Νίκος Γιαλελής, Κώστας Κορωναίος, Μιχάλης Μουλακάκης, Παναγιώτης Παναγόπουλος,

Επιμέλεια Μαλλιών Talkin’ Heads
Οργάνωση παραγωγής Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή
Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας Σάκης Στριτσίδης / FRONT
Eκτέλεση Παραγωγής Ελίνα Φέσσα, Kωνσταντίνα Γεωργίου
Παραγωγή Polyplanity Productions

3.Thalamos_ar_6_photo_Elina_Giounanli

Info:
Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ: 210 8838727
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 20:30
Κυριακή στις 18:00
Από 22 Οκτωβρίου 2015
Διάρκεια (χωρίς διάλειμμα): 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο
Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας