Θέατρο

«Θα περάσει κι αυτό» … στο Badminton

Τα τραγούδια και τα παρατράγουδα μιας ολόκληρης χώρας, από τη Δικτατορία έως τα μνημόνια ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Badminton με την παράσταση «Θα περάσει κι αυτό».

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της παραγωγής «Η Ιστορία της Ελλάδας μέσα από την Επιθεώρηση» που παρουσιάζει σαράντα χρόνια ελληνικής ιστορίας, μέσα απ’ τα μεγάλα σουξέ του λαϊκού θεάτρου.

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα λοιπόν, από τις 31 Οκτωβρίου στο Badminton, που μέσα από την Επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 40 χρόνων. Ένας 35μελής θίασος με πολύ γέλιο, τραγούδι και χορό ζωντανεύει τις περιπέτειες,τα σουξέ της Επιθεώρησης και της Μετεπιθεώρησης. Από τη μια η επιθεώρηση, από την άλλη η δικτατορία και στη μέση η Ελλάδα. Κοινός ψίθυρος; «Θα Περάσει κι Αυτό»

Ο Αντώνης Λουδάρος ξαναγίνεται κυρία Επιθεώρηση και μας συστήνει την κόρη της και διάδοχό της, την Μετεπιθεώρηση, δηλαδή την Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Γιος της και κομπέρ της παράστασης ο Πρόδρομος Τοσουνίδης. Χάσμα γενεών, χάσμα Επιθεωρήσεων και …χάρμαTP03 επιθεωρήσεις.

Η οικογένεια της κυρίας Επιθεώρησης ζει μεγάλες στιγμές. Ο σύζυγος και υποτιθέμενος πατέρας Μέμος Μπεγνής γίνεται διευθυντής στην ΥΕΝΕΔ. Ο παράνομος έρωτας της κυρίας Επιθεώρησης και πραγματικός πατέρας της Μετεπιθεώρησης Μιχάλης Μαρίνος δραπετεύει στο εξωτερικό για να κάνει αντίσταση.

Στην Ελλάδα, λογοκρισία, χοροί και τραγούδια. Η Αλίκη σοσιαλίστρια και η Τάνια Τρύπη διαπλέκεται ως Ελληνίδα παντός καιρού.
Ιστορικές στιγμές της επιθεώρησης, εξορίες ηθοποιών, συνταγματάρχες να σταματούν παραστάσεις. Κάποιες άλλες παραστάσεις υποοφέρουν γιατί η τηλεόραση παίζει τον “Άγνωστο Πόλεμο” με 99,9% τηλεθέαση!!! Ο Διαγόρας Βαρτάνης στη σκηνή. Οι χίπις στα Κηποθέατρα, Γιεγιέδες και Μπουζούκια, τάκα τάκα  να βροντάει ο Όλυμπος. Μια λαμπερή νέα γενιά μας οδηγεί στο Πολυτεχνείο και στο Άλσος Παγκρατίου.

Μ’ ένα νερό κυρά Βαγγελιώ έρχεται η Μεταπολίτευση. Μπαίνει το θέαμα στην Επιθεώρηση, αλλά και το πλέι μπακ, η κυρία Επιθεώρηση παθαίνει πτώση και μελαγχολίες αλλά, έχει γιατρικό τον Φίλιππο Νικολάου, αυτοπροσώπως! Να τραγουδά ζωντανά δίπλα της «Μεγιεμελέ …Μεγιεμελέ».

TP06

Έρχονται σεισμοί και σοσιαλισμοί, αλλάζει η χώρα, αλλάζει η Επιθεώρηση, αλλάζουν οι κυβερνήσεις από το κακό στο χειρότερο και πάλι στο κακό, αλλάζουν οι Έλληνες για να …παραμένουν ίδιοι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα, ακόμη και στη Μεταπολίτευση: Καραμανλής – Παπανδρέου – Καραμανλής – Παπανδρέου και …ολίγη Μητσοτάκης και Σημίτης…
TP05Ο Έλληνας πάντα στη γωνία, χαμογελά, κάνει το σταυρό του και λέει «Θα Περάσει κι Αυτό»… Θα περάσει με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Το γέλιο!!!

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Κατσαρός
Μαζί τους οι: Αντιγόνη Ψυχραιμη, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Μυριέλα Κουρέντη και οι: Σπύρος Παππάς, Λούσα Μαρσέλλου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αδάμ Τσαρούχης, Λίνα Έξαρχου, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Γαλάνης, Μαριλού Κατσαφάδου, Σταυρίνα Ψιμοπούλου,Ανδρέας Βούλγαρης, Λουίζα Πυρίόχου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Κείμενα – Έρευνα: Άγγελος Πυριόχος
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Κατσαρός
Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ