Θέατρο

“Θα παλέψουμε να τα καταφέρουμε”

“Επιστροφή, λοιπόν, στα πάτρια εδάφη, στο Θέατρο που με μεγάλωσε και με σπούδασε“, έγραψε πριν από λίγα λεπτά στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Γιάννης Αναστασάκης, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ.

“Μεγάλη τιμή κι ευθύνη. Θάναι κι η Μαρία η Τσιμά μαζί μου-αναπληρώτρια.Αυτό μου δίνει χαρά και δύναμη.Μας περιμένει πολλή δουλειά και θα παλέψουμε να τα καταφέρουμε!”, καταλήγει.

Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση: ” Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη να μου αναθέσει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το Θέατρο και τη χώρα μού δίνει δύναμη και με περιποιεί τιμή. Είμαι Θεσσαλονικιός, σπούδασα θέατρο στη Σχολή του Κρατικού και νιώθω υποχρεωμένος να ανταποκριθώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις στη μεγάλη ευθύνη. Επιπλέον, έχω τη διαβεβαίωση του Υπουργού πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μου και τη χαρά να έχω δίπλα μου, ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια, τη φίλη, συνεργάτιδα και συνάδελφο Μαρία Τσιμά.
Οπότε, δεν έχω να σκεφτώ πολλά. Αν όχι τώρα, πότε;
Ξαναδιαβάζω, λοιπόν, τους στίχους του Ελύτη, επιστρέφω στο γενέθλιο τόπο και πιάνω δουλειά: «Πολύ δε θέλει ο κόσμος. Ένα κάτι Ελάχιστο.
Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το δυστύχημα.
Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει».

Μ. Ζ