Θέατρο

Τέσσερα εγκλήματα στο 104

«Η διάσημη συγγραφέας Πατρίσια Χάισμιθ σας προσκαλεί στο σεμινάριο ‘Εισαγωγή στο Σασπένς’. Από την αρχική ιδέα μέχρι την ολοκλήρωση της, η δις Χάισμιθ θα αναλύσει τι είναι το σασπένς και πώς δημιουργείται,

τι ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα, πως κατασκευάζονται επιτυχημένοι χαρακτήρες, που βρίσκεται η έμπνευση, πως οργανώνεται η πλοκή.»

Η παραπάνω φράση θα μπορούσε να είναι διαφήμιση στις εφημερίδες για ένα πραγματικό σεμινάριο της Πατρίτσια Χάισμιθ προς επίδοξους συγγραφείς.

Στο πρώτο θεατρικό έργο του βραβευμένου σεναριογράφου Παναγιώτη Χριστόπουλου, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο 104, η Πατρίσια Χάισμιθ (Ρούλα Πατεράκη) προσκαλεί τους θεατές να γίνουν μαθητές της σε ένα ανάλογο σεμινάριο. Αυτό το σεμινάριο γίνεται αφορμή για να οδηγηθούμε μέσα στον κόσμο της Χάισμιθ: έναν κόσμο σκοτεινό, όπου ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει δολοφόνος. Εκεί, τρεις μαθητές της, (Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Νίκος Μαυράκης) αναλαμβάνουν τους ρόλους φανταστικών χαρακτήρων και δίνουν σάρκα και οστά στους φόβους και τις φαντασιώσεις της.

9Saspens_Highsmith-70

Σε αυτό το κλίμα είναι και τα τέσσερα βίντεο για την παράσταση που ετοίμασαν ο σκηνοθέτης του έργου Ιωσήφ Βαρδάκης και ο Λευτέρης Χαρίτος.

Εισαγωγή στο σασπένς Α

Εισαγωγή στο σασπένς Β

Εισαγωγή στο σασπένς Γ

Εισαγωγή στο σασπένς Δ

«Στα τρέιλερ προσπαθήσαμε με τον Λευτέρη Χαρίτο που τα σκηνοθέτησε, να δημιουργήσουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις που άρεσαν στη Χάισμιθ: γρήγορα και με χιούμορ, απλές – φαινομενικά αθώες – καταστάσεις, που καταλήγουν σε εγκλήματα», σημειώνει ο Ιωσήφ Βαρδάκης.

Info

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μμ

Γενική είσοδος 12 ευρώ – μειωμένο 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 75’ χωρίς διάλειμμα

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41 – Γκάζι

ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

τηλ 2103455020