Θέατρο

Ταξίδι στην έρημο με RADAR

Πρεμιέρα σήμερα στο νέο θέατρο RADAR για το έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Ταξίδι στην έρημο» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, με ερμηνευτές τους Κώστας Καζανά, Ερρίκο Λίτση και Νάνα Παπαδάκη.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Κλαίρη φθάνει στη Μαχάμπ, όπου μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος. Καλείται να αναγνωρίσει ένα πτώμα, το οποίο πιθανόν να ανήκει στον Άλκη, τον αγνοούμενο άντρα της. Εκεί θα έρθει σε επαφή με τον Μιχαήλ, έναν αινιγματικό υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας, που θα την οδηγήσει σε ένα ταξίδι στην έρημο.

777A0119 copy F

Ένας διπλωμάτης καριέρας, μια λαμπερή τηλεπαρουσιάστρια ειδήσεων και ένας βραβευμένος φωτορεπόρτερ συναντώνται σε έναν τόπο αφιλόξενο, εφιαλτικό. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ορατές και λιγότερο όρατες μορφές βίας που μας συγκροτούν ως ατομικά και συλλογικά υποκείμενα. Κουβαλούν μαζί τους πάθη, μυστικά και ενοχές, που τους ενώνουν και τους χωρίζουν, που θα τους οδηγήσουν σε σύγκρουση μέχρι θανάτου ή έρωτα.

Πρόκειται για ένα έργο με αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα, με προεκτάσεις πολιτικές, κοινωνικές, υπαρξιακές. Τι είναι η έρημος για τους ήρωες του έργου; Ο Άλκης είναι ζωντανός ή νεκρός; Τι ρόλο παίζει ο Μιχαήλ; Πώς θα εξελιχτεί η ζωή της Κλαίρης; Σασπένς, ατμόσφαιρα και εκπλήξεις μέχρι το τέλος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Σκηνική εγκατάσταση: Ιβάν Παπαδόπουλος
Ενδυματολόγος: Μαρίλη Ζαρκάδα
Μουσική : Κώστας Μαντζώρος
Επιμέλεια κίνησης: Δήμος Αμπράζης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζορμπάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Πένυ Ζήση
Φωτογραφίες: Ρου Ζάνου
Τρέιλερ: Σκηνοθεσία Γιώργος Ζορμπάς & Μοντάζ Χρόνης Τσιχλάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Ερρίκος Λίτσης και Νάνα Παπαδάκη

777A0173 copy F

* Τις φωτογραφίες που εντάσσονται στη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης παραχώρησε ο φωτορεπόρτερ – κινηματογραφιστής Σπύρος Τσακίρης.

Info
Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93,
Σταθμός Μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Τηλέφωνο 210.97.69.294.
Πρεμιέρα 21 Μαρτίου 2015
Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00
Τιμές: 12 € & 8 € / Διάρκεια: 75 λεπτά