Θέατρο Χορός

ΤΑΝ: Χορός ιερός, λαϊκός, εκστατικός, τελετουργικός

Με ένα θερμό χειροκρότημα ο κόσμος, που γέμισε την πλατεία του Βασιλικού Θεάτρου, επιδοκίμασε την επανασύσταση του Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην πρεμιέρα της παράστασης «ΤΑΝ», την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Η χαρά και η συγκίνηση των χορευτών και ηθοποιών, που έδωσαν την ψυχή τους στη σκηνή, ήταν έκδηλη για την επιστροφή του Χοροθεάτρου και την ανταπόκριση του κοινού.

Η παράσταση “TAN”, σε χορογραφία – σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου είναι ένα ταξίδι, μια αναζήτηση. Παρακολουθεί την αέναη πορεία της φυλής των ανθρώπων μέσα στον χρόνο. Ο πρώτος χτύπος, ο πρώτος ήχος, ο πρώτος χορός. Αυτή η αρχέγονη κατάσταση του σώματος που δονείται και πάλλεται, του σώματος που «παθαίνει» (το πάσχον σώμα), που επικοινωνεί πέρα από την λογική του κόσμου των λέξεων στο παράλογο και στο άγνωστο του κόσμου του χορού. Χορός ιερός, λαϊκός, εκστατικός, τελετουργικός.

Ο άνθρωπος αντιμέτωπος με το Ακατάληπτο, θέλοντας να έρθει σε επικοινωνία με αυτό, χορεύει αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί.

horotheatro 2

Στις ευρωπαϊκές γλώσσες η λέξη χορός: “danza”, “dance”, “tanz”, προέρχεται από την ρίζα tan, που στα σανσκριτικά σημαίνει τάση και η παράσταση έχει στόχο ακριβώς αυτό: να μας φέρει σε επικοινωνία με αυτή την αρχέγονη τάση δημιουργώντας τις συνθήκες όπου το θέαμα και ο θεατής γίνονται ένα. Ίσως αυτό που σήμερα ονομάζουμε σύγχρονος χορός και το μέλλον του, να βρίσκεται στις ρίζες μας

Συντελεστές

Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος

Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Πανά

Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη

Δραματουργική συνεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη, Εύα Κουμανδράκη

Βοηθός χορογράφου: Ιωάννα Μήτσικα

Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verscuuren

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Χάρης Πεχλιβανίδης, Εύα Σωφρονίδου

Χορεύουν: Μήνα Ανανιάδου, Κώστας Γεράρδος, Δέσποια Κέη, Γιάννης Μάρτος, Ριαννόν Μόργκαν, Λουκιανή Παπαδάκη, Σοφία Παπανικάνδρου, Δημήτρης Σωτηρίου, Ηλίας Τσάκωνας, Αλέξης Τσιαμόγλου

Μουσικοί: Ιάσων Γερεμτζές (κρουστά), Αριστοτέλης Εμμανουηλίδης (ηχητικό περιβάλλον), Νικόλας Κιουρκτσής (κρουστά), Νίκος Ψοφογιώργος (κρουστά).

horotheatro 6

Info

Βασιλικό Θέατρο

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Λήξη Παραστάσεων: Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ώρα: 21:00

Πηγή: ΚΘΒΕ